Farväl

(Några av mina favoriter på flickr kolla gärna in på min profil där) KLICKA för att komma till min profil)

.
Jag har ni insett att jag inte kan prioritera mina intressen före skolan så från och med nu till den 17e maj så tänker jag endast blogga, rita och redigera bilder på helgerna. Då blir det ingen dator alls hemma på veckodagarna endast för att göra läxorna.
.
Det känns hemskt att sluta göra det jag älskar att göra men jag får helt enkelt prioritera för att få det resultat jag vill ha. Det är ju endå bara 2 veckor....

Fred på er hejdå!

Keira knightley

Nu har jag provat att göra två teckningar med henne men ögonen ser fortfarnade missbildad ut. Jag börjar nästan misstänka att det är så att det är hon det är fel på och inte min teckning. Men jag tänker färglägga endå och hoppas ett jag fixar det :)  Men det får bli en annan dag då för nu så måste jag sova.

Svar på en fråga från någon


Fråga:
TJA
om Leonardo är klar:
Vad kostar en promaker penna?

Svar: På konstnärs shopen här i umeå kostar de 35kr styck, vet inte vad de kostar på internet men det är säkert nåt liknande.



Varje torsdag då jag ska gå och lägga mig så inser jag att jag har sovmorgon på fredag och så blir jag glad och sannar uppe ett tag till ^^
.
Tror att detta blir det första inlägget på väldigt länge,men det får ni leva med. :)

Det finns massor av tomtar i skogen

Jag kan alvarligt inte vänta med att redigera bilder. Det kliar i fingrarna direkt efter jag tagit  dem hihi :P Nu ska jag nog  försöka fortsätta rita.

Grönska på shortsen

När vi skulle ta den här bilden så fick jag ligga upp och ner i en backe. Nu märkte jag att det är stora gröna och blå fläckar på mina shorts och dessutom så var det fullt med brännässlor där. Men vad gör man inte för att fota lite hehe :P

Håret flyger

Idag så hade vi bara en enda riktig lektion på morgonen och sedan hål till kl 13 då vi skulle vara på skolan och se på 3ornar projekt. Då orkade jag Jehan och viyan inte vara kvar på skolan så vi for in till stan och åt lunch vid hamnen.
Jag fick se Viyans fina långa hår flyga.
.
Mitt korta hår flög däremot inte så bra haha!
.(viyan tog bilden på mig :P ) 
.
Det var en väldigt rolig dag. Den roligaste skoldagen på länge och jag ser verkligen framemot att få göra projeckt arbetet i 3an.

Det kommer mer

Här får ni se hur det ser ut i mitt kök där jag har bunkrat upp mig med dator, tv skärm och papper och penna. Haha. Jag vet iten varför jag inte bara tog data skärmen men det kändes bättre med tv skärmen hehe. 
Och nu har jag börjat skissa på en ny teckning. Den ser lite knäpp ut nu men det fixas väl imorrn tror jag :P

Leonardo är klar

Nu är han klar. Jag blev ganska nöjd men jag är fortfarande inte bra på att rita hår. Får öva mer på det. Jag är så glad att jag köpte mina promarker pennor, dom är så kul att måla med. Mycket roligare än blyerts.
.
Den blåa pennan är föresten ny. Nu kan jag göra blåa ögon bättre :) Men jag har fortfarande inte så många pennor:/

Bagels

Idag så har jag bakat bagels. Jag tror att bagels är mitt favorit bröd. Mamma brukade baka det då jag var liten
men nu så har jag inte ätit dem på flera år så nu var det dags igen.
.
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl olivolja(matolja funkar också)
1 tsk salt
1 ägg
ca 8dl vetemjöl
.
+lite olja till kokningen
.
.
Smula jäst i degbunke och värm mjälk och olja till 37 grader. Blanda sedan med jästen. Rör i de övriga ingredienserna.
.
Jäs 30 min
.
Koka upp vatten i en stor kastrull tillsammans med lite olja. Lägg sedan i de formade deg klumparna tills de flyter upp lägg dem sedan på en plåt och stoppa in i ugnen på 200 grader typ.
.
( Jag hittade typ på lit hur man skulle göra dom för det stod inte allt i receptet. Egentligen skulle man nog jäsa dem 30 min till efter att man bakat ut dem men det orkade jag inte göra. Ibland så tycker jag att de som hittar på reccept kommer på ganska onödiga saker som bara tar längra tid för dom blev ju lika goda endå) :P

.
Sen så äre ju bara att prova sig fram. Man kan ju inte gå efter recept hela livet ;) Fast dom kan vara bra utgångspunkter.Det  finns ju inget rät och fel allt beror ju bara på vilket resultat man vill ha.
.
Och ja Bagels bör serveras med Marmelad, ost och salt. (det är saltet som gör dom goa ju)

Vad skulle jag gjort utan Coldplay

Idag så har jag suttit iköket hela kvällen. Jag har burit ner tvn och kopplat in datorn i tv skärmen och ritat och målat samtidigt som jag lyssnat på Coldplay. Jag hoppas att nån kan se att det är Leonardo DiCaprio. Han äger, och han är bara med i bra filmer. Om han är med i en film så ska man se den för då är det en bra film. Det var nog egentligen Emelie som tipsade mig om att rita av han för längesen så nu gjorde jag ett försök.
.
Får fortsätta mer imorgon för jag kan inte sitta uppe hela natten, jag har ju inte lov längre. Sen så måste jag tillägga att leonardo smajlar som alla fjortisar gör nuförtiden. Sådär brett med mungiporna lite neråt och det är inte bra för det var svårt att rita av.
.
(om någon undrar varför det är ett vikmärke i mitten av papperet är det för att jag har tejpat ihop två papper för jag vill inte rita smått längre, jag vill rita stort och jag är för snål för att köpa ett större promarker papper!)

Som det konstiga konstverket

Att måla var verkligen svårare än jag trodde, tur att det är lätt att målaöver då man gör fel. Men det var riktigt kul men jag lyckades göra slut på all min vita färg så jag tog alla färg klickar som fanns på kartongbiten och smetade ut lite här och var på målningen( därav allt det svarta på målningen)
.
Jag hoppas att ni inte förväntar er att det färdiga resultatet blir ett fantastiskt konstverk för detta är faktiskt första gången jag målar en riktig målning. (om man inte räknar med hästarna jag målade med oljefärg då jag var 6 typ och en grävling jag målade då jag var 12) Imorgon ska jag köpa en riktig tub med vit färg. En stor tub istället för de små fjuttiga som jag hade.
Nu ska jag göra nåt annat hejdå :)

Det odlas penslar ur mina blomkrukor.

Idag så tog jag mig tillfället i akt och gjorde två inköp på chlas olssons. Det blev 12 penslar och en målarduk färger har jag sedan länge. Dom har legat i en låda allt för länge nu.Så nu är jag 154kr fattigare. Nu gäller det bara att komma på vad jag vill måla också:) Inspiratinon kom till mig nu!!! (tipsa gärna om bloggar om konst och liknande)

Lovet är slut och jag är inte glad

Det här lovet har varit superbra förutom en sak. Jag har inte varit nåt med Ida... Men det får väl bli snart :)? Det känns som att jag helt glömt bort hur det är att gå i skola. Jag vet inte alls vilka läxor vi har eller vilka prov som väntar mig.Det här måste verkligen vara det första lovet då jag helt har kopplat bort skolan utan att tänka på nånting som har med den att göra och bara ha lov. Allt är bra och jag borde sova så att jag är pigg imorrn. Tänka att förut så brukade jag längta till skolan då jag hade lov, det gör jag inte nu. Men nu är det inte länge kvar till sommarlov :D

Ett par solbrillor innomhus på natten


Diggar Daniels armar :]

En banankaka som är bakad

50 gsmör
1 stägg
1,5 dlströsocker
2 stbananer, mogna
4 mskvispgrädde
2,25 dlvetemjöl
1 tskvaniljsocker
1 tskbakpulver
0,5 tskbikarbonat
Receptet kommer härifrån
.
Den blev god men ha i 4 bananer istället för 2 då blir den extra god. Kanske lite mörk choklad också. På bilden så har jag laggt på lite creme fraiche. Det passade väldigt bra till. Komihåg att göra kokos kanter istället för ströbröd :)


Hon som skriker sönder i mitt rum

Inatt så fick jag ett ryck och satte upp alla mina framkallade bilder på väggen. Jag gillar det, då kan man ligga i sängen och titta sönder dem. Det var det jag gjorde imorse då jag vaknade. Men jag ska fixa nåt bättre med dem sen.
.
För att kunna ta den här bilden var jag tvungen att ställa två stolar på varandra i min säng. så kul har jag medans jag väntar på att Daniel ska komma. :P

För att göra det till ett konstverk

Måste börja fokusera på motivet och inte bara på bilden. Tidigare så har jag mest fokuserat på ljuset och att ta en bra bild på någons ansikte typ. Inte en berättande bild. Jag vill inte att alla som ser att jag har en kamera ska ställa sig och flina eller göra grimager. jag vill fånga livet som det är och inte det påklistrade leendet eller konstiga posen. Det har man sett för mycket. Ögonblick då folk inta är beredd, då de skrattar tillsammans eller petar näsan. Men det blir svårt. Men det blir av!

Jag längtar efter ett kärt återseende

Jag provede ett nytt redigerings sätt. Vad tycks ? :)

Getter eller vad det är som glor


Jag luktar Daniel och Daniel luktar gott!

Egentligen så gillar jag inte att fota, jag gillar att redigera men för att kunna rediegera så måste jag fota. Men det som är kul med att fota är att spara sina minnen och det är bra för det gillar jag.

FINA BILDER MED KÄNSLA PÅ NÅGOT SÄTT

Luggen skall växa ut !!

Blogg tips:WE LIVE YOUNG

Fina BILDER MED KÄNSLA PÅ NÅGOT SÄTT
-
Jag hittar ständigt på nya sätt som jag vill fotografera på. Jag har så svårt att bastämma mig för hur jag vill fota. Om jag vill fota fina ljusa moderna bilder, varma lite mer gammeldags, färgglatt, svartvitt, Halvfuliga bilder med hög kontrast eller i motljus. Jag vill kunna bastämma mig. Men det är kul att fota iallafall. Oavsett hur jag fotar och vilken stil jag använder mig av :) (måste börja smygfota lite mer så att alla inte fejk smajlar på alla bilder helatiden :P)


Hela ägg i cykelkorgen

I helgen så var jag i våran stuga och firade påsk därför jag inte har uppdaterat något. Jag och Elvis var ute med kattungarna för första gången men de stod nästan bara och skrek för det var ju säkert lite läskigt utomhus. Vi döpde dem också. Fån vänster: Johnny, Gunnar, Arne och Hillevi. Dom är döpta efter våra grannar borta I stenfors. I lördags så tog jag första moppeturen för i år och körde hem.

Det var en fin kväll vid nydala igår.

Nu ska jag fara till stenfors....

Christina Aguilera

Det är sånt här man sitter och donar med kl 5 på natten. Varför går det bara att rita på natten då man är trött ?

Imorgon ska jag tvätta håret utan balsam

Daniels hår är fint utan balsam, då kanske mitt hår också är det.

Vegetarisk sushi

Jag älskar sushi. Det är så gott. Och jag älskar inlaggd ingefära det är nästan godare hehe. Det är bra att någon beter sig konstigt i den strikta atmosfären. Det gör att världen lever igen.  Därför vill jag hitta inspiration. Jag gick till och med in på Devant art men det finns typ nästan bara fula saker där. Dom var inte ens ful snygga, allt var bara fult. Hela sidan är oinspirerand och ful.

Sparken

Idag så provade jag och Ellen att åka skateboard i sparken. Vi var de enda tjejerna som åkte och det kändes hemskt för alla var så bra och jag var så dålig :P Men jag blir väl bättre alla har ju varit dålig nån gång. Det var synd att det blåste så mycket för annars hade det varit jättevarmt. Snart ska iallafall Daniel komma hem till mig och se film :D

Det var för bra för att vara sant.

Jag kommer bojkotta spotify då de har bestämt sig för att strypa musiktillgången för gratis användarna. Det var helt enkelt för bra för att vara sant. Spotify har glädjt mig i 3 år men nu är det slut med det.( Gjorde bilden snabbt i photoshop hehe):P

Jag har failat lite.

Har typ suttit och gjort photoshop hela kvällen känns det som. Undrar om det börjar bli värt att sova snart:) Ska försöka hitta lite mera inspiration först tror jag imorgon ska jag fota iallafall.

Subway kakor

Jag försökte nyss uppfinna ett subwaykaka recept genom att utgå ifrån ett kladdkakerecept. Det gick inte som jag ville. Jag ville ju baka axakt de kakorna som finns på subway men det går typ inte. Dom kanske har för många konstgjorde ämnen i dem så att en vanlig människa inte kan göra likadana hehe^^. Det är jättemånga som tror att det bakar subway kakor men egentligen så bakar de bara chokolate chip cockies och det är inte subway kakor. Jag blir så arg för att det inte går. Men dom blev ganska goda endå hihi:)

Vad vore jag utan dig <3


Så skapar ni detta

Hoppas detta hjälper er litegrann. Dodge tool och burn tool är verkligen det mest användbara verktygen i photoshop tycker jag. Det är där allt det magiska händer jag upptäckte de ganska nyss och sen dess har jag använt de på alla bilder. Vet inte om jag vara så bra på att förklara och det här var en ganska enkel redigering men om ni inte fattar får ni bara fråga :) 'Det är otroligt vad mycket grejer man kan göra i photoshop och andra redigeringsprogram.
.
Nu ska jag gå och uppfinna subwaykakor :)

Blåsigt

Har tillbringat hela helgen med Daniel. Vi har sett på film cyklat mitt i natten, ätit grillad mat och idag så for vi in till stan med Alex. Helgen har minst sagt varit lyckad. Jag såg en tussilago, det är det största tecknet på vår. Idag så for jag hem men imorgon ska jag vara med han igen och då ska vi se sagan om ringen :) NU väntar jag bara på att få prata med min älsklings Ida.
.
Jag har tänkt på en sak. Jag kanska bord börja lägga upp foto och photoshop tips. Fas jag får se . Vad tycker ni ? :)

Toppen av eiffeltornet

Såhär såg det ut från toppen av eiffeltornet. Det var en slående utsikt fast egentligen så var utsikten från andra våningen bättre. Då slapp man stängslet och hissen och den långa kön :P Det roligaste minnet därifrån var då Mikael kom på att han hade en kniv i fickan. (då tänker ni säkert att han måste vara värsta styckmördaren och psykopaten som har en massa knivar med sig) Men det var egentligen en liten fällkniv med typ sax och en massa andra välbehövliga saker. Men då man ska upp i eiffel tornet så kollar dom så att man inte är en terrorist eller att man tänker ta självmord eller nåt så vi gömde den bakom en rabatt. Men jag tror mikael och anton hade hade ett jäkla sjå med att få fram den därifrån igen efteråt. Mikael som var kissnödig och allt :]
.
Har ni nån gång sökt på eiffeltornet bilder på google? Tänk så många olika bilder man kan ta på en ända sak som står på samma plats. Det är ganska coolt. Allt beror på fotografen och vinkeln.

Jag hörde att det var ägg jakt

(Bilden togs för ett år sedan)
Imorgon är det ägg jakt på på min skola har jag hört. Hoppas att man hitter ett ägg för krämen jag gjorde nyss såg så äcklig ut att jag inte äns orkade smaka. Huh. Man ska ALDRIG köpa euroshopper torkad frukt! Eller nåt alls för den delen för dom är inte bra för miljön. Nu blir det film!!!

En balkong som inte är fransk

Idag efter skolan så ville jag skejta i sparken för första gången någonsin men det ville inte Ellen. Hon ville istället att jag skulle komma hem till henne och mysa på balkongen. Emelie och Natalie kom också dit. Hon hade bakat en nöt kaka fast hon hade råkat ta agara agara? (ett vegetarisdkt gelatin) istället för ägg substitut så den blev inte som den skulle bli.Men bra endå :P
.
Nu tänker jag gå och göra kräm på torkad frukt för att annars kommer jag aldrig äta upp det. Fast jag har aldrig gjort kräm på torkad frukt förr men jag tror att det kommer bli gott :) Eller jag hoppas iallafall.

Den stora frågan

Detta frågar jag mig själv alltid kvällen före att prov:Är det mer värt att sitta uppe länge på kvällen och träna eller att lägga sig tidigt och vara utvilad till provet? Ge mig svar!!
.
(på bilden är schackrutorna jag Ellen och Natalie bakade i lördags. Tänk om man hade sånna hemma nu )

Umeå lever igen

Gammal bild (Min kamera fick slut på batteri idag )
'
idag så kom jag på att jag cyklar typ en mil eller mer om dan. Eller jag är inte helt säker på hur långt det är. Men det hade jag inte tänkt på innan hehe och jag tycker iallafall att det låter ganska långt:P  Det är iallafall trevligt att alla har vaknat upp ur vinter idet och kommit sig ut.  Men nu ska jag cykla till daniel iallafall. Tjonghong

Vattenkrig med bror

'
Jag har nyss kommit hem från skolan efter att ha haft öppet hus och det var inte så värt. Man blev så störd av alla som var där och kollade att man inte kunde koncentrera sig. Men nu har jag huvudvärk ialla fall och tänker nog gå och lägga mig snart. Men först ska jag äta en jordnötsmörs macka.<3 Synd att jag inte har några bananer men det är gott endå :P
.
Längtar tills imorrn då jag ska vara med Daniel <3

Jag saknar doften av saltvatten

Dessa bilder får mig att sakna frankrike jättemycket. Åhh jag vill fara till stockholm och hälsa på mina stockholmare synd att det inte verker bli nåt nu på påsklovet. Men jag hoppas verklien att det blir snart!


För man vill ju bara slicka på allt!

Imorse så upptäckte jag att min mössa som jag så förargligt sprang omkring och letade hos Ellen i söndags låg i min luva. Tur att den inte fallit ut då jag cyklade hem.
.
Jag är så trött att jag måste nog lägga mig och vila tills pappa hämtar mig. Jag kunde inte sova inatt för att jag blev så uppspelt över alla möjligheter man har.

Umeå

Ibland så vill jag ta bilder på människor jag ser på gatan. Idag såg jag två tvilling tanter som satt i solen mid krit vitt hår och gubbe som gick och läste kalle anka och en pappa och ett barn som hade picknick vid älven men jag vågade inte fråga om jag fick ta en bild. Istället så tog jag en bild på en bro.

Det känns som att jag har bränt mig i ansiktet

Idag tog det 2h att cykla hem från skolan fast i vanliga fall så brukar det ta 25 min.Det var så fint väder att jag cyklade till älven.
Där så titade jag på några skejtare som åkte i sparken. Det fanns fortfarande lite snö kvar men det var några som stod och skottade bort det.
Sedans så cyklade jag till konst och designhögskolan. Där vill jag gå efter gymnasiet. Fast de hålle på att bygga där nu. Hoppas dom är klar om 2år annars känns det jobbigt för dom håller ju på att bygga på min skola just nu också. Men jag tänker hur som helst gå där endå :)

Jag ska föra över mina minnen på ett papper


Nu har jag just sorterat ut 90 bilder som jag tänker skriva ut. Tänker sortera ut 110 bilder till som ligger på min andra dator. Det känns bra att framkalla bilder för då behöver jag inte oroa mig för att alla mina minnen försvinner om min dator går sönder mm. Jag har dessutom fått hundra gratis bilder att framkalla för att jag varit med i en fototävling. Det är bra för då blir det lite billigare. Sen tänker jag hänga upp massor av bilder på väggen. Tycker att det är mysigt att ha en massa bilder på väggen då kan man ligga och titta på dem och bli glad.

Analog

Nästa gång jag far till pappa tänker jag börja ta bilder med min analoga kamera. Nu skiner ju solen igen. Det känns kul att prova på nysa saker även om det egentligen är gammalt. Det som är bra med analoga kameror är att man planerar bilderna bättre och sen så behöver man inte välja vilka bilder man ska faramkalla då tar man bara bilder och sen så framkallar man dem. Fast jag vill endå framkalla mina digitala bilder också :)
.
Måste också säga att bilden jag tänkte rita gick åt helvette så förvänta er inte att få se resultatet.

Jag älskar brysselkål


En natt i staden

Igår så spenderade jag kvällen med Ellen och Natalie. Vi åt världens godast fruktsallad, bakade schack rutor , spelade sällskaps spel och såg skräckfilm. Klockan 3 gav vi oss ut i natten och slog oss ner på ett tak för att titta på soluppgången. Medans vi väntade så drack vi te ,pratade och åt schackrutor. Klockan 6 frös vi och blev kissnödiga av allt te drickande, då var det dags att gå hem. Men det var en fin natt. Något man vill göra om.
.
Men cykelturen hem klockan 7 på morgonen var inte lika mysig då man inte fått någon sömn.

Ny skiss

Nu har jag skissat lite till en promarker teckning. Kommer inte kunna göra klart den idag för nu så ska jag fara till Ellen med filtar, termosar ,min kamera och en massa frukt :) Skissen behöver mer arbete men kan ni se vem det är ? :) Ledtråd: Pirates of the caribbean

Kesella vanilj och frysta jordgubbar

Då jag var på affärn så köpte jag frukt till en fruktsallad till ikväll istället för att göra en veganisk kaka. Då köpte jag också frysta jordgubbar och kessella vanilj. Det måsta verkligen vara det godaste godiset. verkligen. Slänger in en bild på en av mina söta små kattunger de växer så fort man känner skillnad varje dag. Nu har de också fått lite hårdare klor. Gulli gull !!  

Vegankaka

Idag så ska jag och mina vänner se på souppgången och äta en kaka som jag tänker baka. En vagankaka för att vara exakt eller nåt annat veganiskt. Men nu så måste jag fara och handla. för att jag vill ju hinna ut och cyklar medans solen skiner iallafall :D Sen vill jag rita också jag vet vad jag vell rita så då är det bara att börja då jag kommit hem.

Men kolla asså!!!


Efterlyser bild på någon att rita av

Kan inte någon bara ge mig typs på någon att rita av. Det får gärna vara någon som lever nu eftersom att jag vill ha en stor bild med bra kvallite att rita av. Tack så mycket :)Jag vill rita både med  blyerts och  promarkers. :)

Gaaah läxorna kommer!

Det är hemskt det där med läxor. Speciellt om man kommer på att man har en bortglömd läxa också. Idag så hindrade det mig från att fara på skejten och att vara med Daniel. Hemskt men sånt e livet. Synd att jag inte han uppdatera idag så mycket. Men jag får väl göra det imorrn och i helgen. Jag har dessutom några helt fantastiska planer inför helgen. jag kommer väl fota och sånt (som jag alltid gör) Sen så vill jag rita en till promarker teckning, hittils har jag bara ritat en som jag tyckte om. Jag kanske borde börja skissa på en nu så att det bara är att börja måla då jag känner för det. Förarbetet är ju väldigt viktigt har jag märkt.
.'
Imorgon tror jag nästan att jag ska cykla till skolan om det är sol :D Om inte så cyklar jag väl till Daniel iallafall :P

Man önskar att man gjort det själv

Jag har så mycket läxor och prov just nu så kvällen kommer att spenderas på att plugga och därför har jag inte tid att rita eller redigera bilder. Så jag visar er dena coola målning som jag hittade på weheartit för några månader sen. Om jag bara kunde göra sånna fantastiska målningar. Sedan kan jag också meddela att jag nu är certifigerad förenings värd och och har fått en fantastisk gåva i forma av en tygpåse. Hare bra tills imorrn!

Det roligaste med att baka är att fota del 2

När jag skulle börja dekorera så var jag ganska less på att baka och jag hade tappat suget för att dekorera men jag gjorde det endå för det var ju faktiskt därför jag började baka.
Som sagt så var jag less på att baka så jag orkade bara göra 3 marsipan blommor. Jag fotade förståss den finare sidan :P hehe
Här är en kanin som ser mer ut som en björn. Jag doppade marsipanen i kakao för att få den brun eftersom att jag inte hade några förger att färga den med vilket var lite tråkigt.
Jag fortsatta göra några till och dom blev fulare och fulare så på slutet blev jag less och det här är resultatet. Tycker att det såg lite roligt ut med den jättestora jordgubben på mufinsen. 
Här är alla muffinsaran jag gjorde. Jag tror inte att jag kommer göra om det här. Det finns faktiskt godare kakor och det tar så långt tid att göra det här. Frostingen är faktiskt ganska överskattad tycker jag. Den är ju bara gjord av socker och det smakar ju bara sött och är inte så gott.
Men jag fick ju fota iallafall och det är ju det som räknas.
.
Kanske får ta med de till skolan så att nån äter upp dem. Jag har inte änns smakat en än men jag blev så less på allt socker för jag smakade så mycket då jag bakade.

Det roligaste med att baka är att fota

Idag så bakade jag bara för att jag ville fota och dekorera muffinsarna. Gissa om det tog lång tid att baka idag. Jag skulle både lägga upp det fint  och fota det och till laga dem.
Det blev 1dl mjölk, 125g smör, 4dl mjöl, 2dl socker, 2ägg, 2tsk bakpulever och 1 stk vanlijsocker. Det smälta smöret visspas pösigt med socker tillsätt sedan ägg och de torra ingredienserna.
Välj vilken smaksättning du vill ha. Jag valde alla smaksättningar jag kunde komma på med de ingredienserna vi hade hemma. Mörk choklad, hasselnötter, mandlar, kanel, kardemumma, citronsaft, blåbärs sylt, äple och jordgubb. (Det är nog smartast att blanda ner smaken direkt i smeten istället för att göra som jag gjorde för då fick jag blanda om i formen. Men det blev en bättre bild då jag gjorde såhär:P)
Grädda ! :) Snart kommer bilder på toppingen jag gjorde.

Gudinnan av kreativa bakverk

Under kvällen så har jag suttit och kollat på den här BLOGGEN. Tänk att man kan göra så söta bakverk. Allt är så.... kreativt och allt ser så mumsigt ut. Jag vill göra sånna här saker, jag vill baka. Men det kommer inte hända för jag ska sova nu men ni kan ju kolla in på bloggen och titta och få inspiration av alla bakvärk färgade med konstgjorda färgämnen gjorda av löss och alla smakförstärkare och allt vaniljextrakt och all sirap och allt socker och en massa kreativitet. (och ja ni måste bläddra bakåt för att komma til de riktiga godingarna)

Klar i dagsljus


Katt födar maskinen.

Idag så tog jag lite bilder på våra söta små kattungar. De är en vecka gamla nu och har just öppnat ögonen. Dom är så gulliga <3
Här har ni mamman till dem.
.

Flyt

Jag känner för att måla någonting. Altså måla med vattenfärg eller akryl. Jag kanske borde göra ett försök :)

Angelina Jolie

Nu har jag gjort håret också. Det är verkligen svårt att göra hår för det är inte lika kul som att göra ansikten och sen så gör man oftast håret sist så då är man trött och less. Måste verkligen öva på ett göra hår och skaffa lite fler färger. Egentligen så är bilden klar och jag har gjort en lila bakrund till den men bilderna jag tog såg så konstiga ut så jag vill inte lägga upp dem. Jag ska försöka fixa så att jag kan koppla in scannern till min dator  så blir inte färgerna så fel jämfört med att ta en bild.

Gruvar mig för håret

Så här långt har jag kommit hittils. Tycker att den blev mycket bättre än de andra promarker teckningarna jag gjort. Fast promarker är fortfarande väldigt svårt tycker jag. Men man lär sig varje gång. Men jag tycker verkligen att det är svårt att teckna hår. Jag vågar nästan inte börja på det. Men jag får skissa lite mer på det så blir det kanske bra. :) Nu ska jag ladda in Pink Floyd på spotify så att jag kan lyssna på dem medans jag ritar. Och nu kanske ni ser att det är Angelina Jolie.

Folk kök

Idag så var jag och Ellen på folk kök. Jag cyklade dit från Daniel. Jag älskar verkligen att cykla. Det är mycket roligare än att åka buss.
.
Maten på folk köket är alltid veganiskt och  kostar bara 25 kr och då får man ta så mycket man vill. Det är bra och oftast äre det jättegod mat men idag så var den inta lika speciell. Det var lite mer vanlig mat och det fattades färska grönsaker och bröd tycker jag.  Men det var gott endå. Egentligen så gjorde jag det här inlägget för att jag gruvar mig för att der första strecket med promarker på min teckning. Men nu blir det av. Hejdå!

Skissat upp en teckning

Daniel ville att jag skulle komma endå så jag ska cykla dit nu:) Men detta är vad jag ådstakommit under kvällen iallafall. Jag tänkte att det skulle bli en promarker teckning så jag får väl färglägga den imorgon. Men det kanske är någon som redan kan se vem det är?  Ida kanske hehe ;) ?  Ja men nu ska jag kränga på mig min fina jag jacka och cykla iväg:)
.
Dagen skonstigaste händelse var då min lärare ringde på min mobil kl  12 imorse :P Han ville veta när olles utvecklings samtal var. Fast jag visste inte.Det kändes lite konstigt.

Ilandsproblem

I fredags jag Nemanja. Linus och Rasmus en promenad till stan på en rast istället för att sitta och göra saker på datorerna som vi brukar göra. Detta är ett stort framsteg från vårat databeroende på rasterna Jag tog med kameran för om jag inte tar med kameran så brukar jag alltid ångra det men om jag tar med kameran så känner jag att jag måste ta en bild för annars vara det onödigt att ta emd sig kamern. Så här är min "måste fota" bild:P
.
Det blir nog ingen Daniel och Samuel ikväll istället så ska jag försöke rita lite men jag vet inte om jag vill rita med promarkers eller blyerts. Här står jag inteför svåra beslut ;) Hehe:P

Regn

För ett tag sedna så for Daniel och efter det så har jag roat mig med att laga mat och tvättat. Det känns alltid så skönt när man har tvättat för då kan man välja exakt vilka kläder man vill ha på sig.
.
Idag vaknade jag av att det regnade utomhus. Första regnet för det här året. Det känns bra för då smällter snön och sen så blir det sommar fortare. :)

En slutförd teckning

Nu har jag faktiskt gjot klart en teckning som jag inte tänker fortsätta på. En teckning som inte bara är halv gjord och oslutförd. Jag blev faktiskt inte helt nöjd med resultatet. Det blev inte så likt som jag hade velat men jag är på ett sätt nöjd endå. Jag gillar tekniken jag har använt. Måste börja rita mera blyerts teckningar Jag tror inte att någon kan se vem det är men om någon gör det så kommentera gärna. :) Nu ska jag sova Ida ligger redan och sussar gott. Jag ville liksom bara uppdatera med min teckning och säga att jag lever fast jag inte uppdaterade igår.
.
Och vet ni va, idag köpte jag faktiskt kläder.

RSS 2.0