CANON EF 50mm 1,4 USM

Detta objektiv tänker jag köpa. Synd bara att när jag och pappa tänkte beställa det på internet så fanns det inte i lager någonstans utom på de ställena där de sålde objektivet för hiskliga överpriser. Men jag får väl vänta helt enkelt då. Om man väntar på nåt gott...

BRÄNNBOLLSYRAN UMEÅ 2011

I lördags så for jag och Daniel på brännbolls yran. Jag hade med mig mitt trasiga objektiv som var i två delar och försökte få någorlunda skarpa bilder.
När vi var där så träffade vi Ellen och Julia.Sedan så lyckedas vi få dit palt också. Men det var väldigt kallt och ruggit där och jag frös väldigt mycket så jag och Daniel såg inte finalen. Istället for vi for hem och gräddade pannkakor med frärska jordgubbar och sirap.

MITT RUFSIGA HÅR

Sitter på svenskan och är klar. Det är inte värt. Har typ  flätat små flätor i mitt hår för att ha nåt att göra. Sen så kommer anton och rufsar till det som vanligt. Nu är mitt hår en stor tova och bättre blir det itne av att jag inte han kamma håret idag. :P Men visst är min kattunge söt :P

BIO HELA DAGEN

Idag så har jag sett på bio i sammanlagt 5 timmar. Det är ganska mycket och det har inte kostat mig en pänn. Först så var jag på folkets bio med Ellen. Det var gratis och det var mysigt och vi såg en massa kortfilmer. Det var trevligt. Blir nog folkets bio fler gånger.
.
Efter det så var jag och såg på pirates of the carrebaen 4 i 3D. Min allra första 3D film faktiskt. Lite häftigt var det. Men man blev så trött i ögonen. Sen så vet jag inte om jag tycker att själva filmen var så bra. Den var lite utjatad faktiskt. Brukar bli så då de gör en massa uppföljningar. Fillmen tapper som sin "själ".
.
Sen är det tråkigt att mitt objektiv har gått sönder. Det går inte att fokusera så det lär bli en massa oskarpa bilder här nu tills jag köper ett nytt. Men oskärpa kan väl ha sin charm också?

UT I REGNET

Nu ska jag fara till Daniel och göra nå kul med han och samuel. Så förvänta er inte mer uppdatering idag :)

VINDRUVS SKOGEN

Ja jag ska fixa så scannern funkar :)

EN FLICKA SOM BOR I MITT HUVUD


Nu ritar jag en såndär läskig teckning igen. Det är kul att rita sånt. :P Inga krav lixom man känner bara frihet!

KONSTEN ATT MJÖLKA EN KO

Idag så tillverkade jag min egna havremjölk. Brukar inte dricka havre mjölk i vanliga fall men den vanliga mjölken tog slut idag så jag tänkte att jag kunde testa. Jag hade ingen sil duk så jag tog en kökshand duk men jag tyckte att det gick så segt att bara låta det ligga där och sila så jag tog upp det så att det blev som en liten påse med mjölk i sen så mjölkade jag ut det ur påsen. Det gick betydligt fortare. :P
På tal om drycker så stod en lastbil utanför min skola idag och delade ut Mer flaskor. Två var fick man en ligger redan i min mage medans den andra står i kylen. Gratis är gott!
Skönt känns det också att ha avklarat terminens sista prov. Och ännu bättre att detta var den sista torsdagen vi är i skolan innan sommarlovet :D

EN ROSETT AV HÅR

Tankarna avleds lätt då man pluggar. Ibland kan det resultera i en liten teckning. Tanken var att jag skulle göra en såndära läskig operfekt bild. Lyckades inte så bra men jag provade på ett nytt sätt att rita på iallfall och sen så suddade jag inte en enda gång för då skulle den inte ha blivit operfekt.

KVANTFYSIK

Idag på skolan så såg vi världens konstigast film. Den var så konstig att hjärnan vred sig i huvudet och att man började fundera på något som verkar omöjligt och oförståeligt. Kvantfysik. Så för att rensa tankarna från denna film så spenderade jag en timme efter skolan på biblioteket.Jag läste inget ,jag tittade på bilder. Jag hittade fem inspirerande böcker som jag lånade med mig hem. Det två teckningarna ovan kommer från boken This is known och den hade smått läskiga halvfula och kreativa bilder i sig. Inte en enda text. Det gillar vi.
.
Nu ska jag plugga styrteknik. Hade hellre spenderat kvällen med att rita och titta på alla fina bilder.

SIMHALLEN

Idag så hade vi simmning på simhallen. Där får man minnen från då man var liten och ännu roligare blev det då några i min klass kastade idrottslärar praktikanten i vattnet med kläderna på. HAHA :P

EN TREHJULING

Jag är hungrig. Ska gå och hämta en macka.

ELLENS KATT

Det slutade med att jag klottrade över teckningan jag ritade med promarkers. Jag vill inte slösa min tid på en teckning jag inte kommer bli nöjd med så jag började klottra lite tecknade figurer. Jag är inte så bra på att rita tecknat utan att rita av nåt men idag så gjorde jag lite framsteg tror jag.

FIX YOU

Började på detta efter skolan idag för att fira att jag endast har ett prov kvar innan sommarlovet. Jag börjar verkligen se ljuset i tunneln. Lite synd att jag inte blev så nöjd med den bara men får se hur det urartar sig med den sen :)

URKULT

Ni kan inte ana hur mycket jag längtar :D

SNYGG

Jag har nyss försökt att hjälpa en tjej med hennes header men ingenting verker gå att skicka och jag förstår ingenting. Så hädan efter så tänker jag inte ta emot privatbeställningar.
.
Nu ska jag plugga till provet imorgon.

DET FINNS INGET DÅLIGT VÄDER BARA DÅLIGA KLÄDER

Idag så fick jag en massa fina kommentarar om min cykel av okända personer på vasaplan. Det var medans jag väntade på Daniel så att jag kunde få tillbaka min kameraladdare som låg i hans väska.  Sen cyklade jag hem i regnet och då luktade det rabarber.
.
RABARBERKRÄM<3



VEGOMÄSSAN

Igår så var jag och Ellen på vegomässan. Där fanns de mycket goda veganska produkter som man fick provsmaka. Mycket godare än de vanliga sakerna som brukar finnas i affären. 
Vi fick dessutom gratis vegansk mörk choklad med tranbärsmak, klistermärke och så köpte jag en jättegod korv för 10kr.

KULTURNATTA BOMB

Längatar till sommarn!!

KULTURNATTA

Har varit så upptagen i helgen därmed den låga uppdateringen men nu är några bilder från kulturnatta påväg.

KULTURNATTA PÅ LÖRDAG

Detta är en bild från förra årets kulturnatta. Då jag fortfarande körde på auto och då jag inte riktigt visste hur jag kunder redigera bilder. Men det var kul men hoppas att det blir ännu roligare imorrn :) Jag skall fota mycket!

BLÅ HIMMEL OCH VITA MOLN


Det är inte varje dag man ser en sån här vacker himmel.
och nu ha min lugg äntligen blivigt tillräckligt lång för att sätta upp den :D
Och detta är kanska världens finaste skor.

UPPDATE: Skorna är köpta på ecco shop. De finns också att köpa på DNA.

HORROR


KATTEN VILL HA MEN HAN INGET FÅR

Idag så for jag hem till pappa för att bjuda han och Elvis på mina hembakta semmelbulleweinerbröd. Det är bulle och med marsansås på och fyllda med mandelmassa och grädde. Pappa fyller ju år på lördag också så jag och Elvis satte på att ljus.
.
Sedan så såg jag och Elvis på Anastasia och lyssnade på musik. Anastasia var nog min favoritfilm då jag var liten. Jag tyckte att alla kläder och smycken glittrade så fint. Och hennas klänningar var ju rena drömmen. Precis som skorna jag hittade idag med Jehan och Viyan.

BITCHTELEFON

Såg detta idag i vårat klassrum. Så jag fotade det.
.
Jag måste rensa min dator på bilder. Jag har så mycket bilder att det inte går att skriva ut mina bilder på skolans bibliotek. Dessutom så blir det dubbelt så många bilder då jag måste spara en mindre bild för bloggen och en för att ha på datorn. Blogg.se kan tydligen inte ladda upp bilder som är större än vad man laddar upp dom som. Det är irreterande. Skulle ha bytit om det inte vore så jobbigt.

LIFE IN TECHNICOLOR

På ett sätt är insyns skyddet bra förutom att skydda mot insyn så skapar den regnbågar på soliga dagar. Det är fint så jag fotade dem. Något som också är fint är coldpays alla låtar. Jag håller på att lyssna sönder dom nu bara för att jag har slutat använda bajs spotify. Men dom är fina.

FRIHET

Matteprovet är nu avklarat och endast två prov kvar innan sommarn. Idag är första gången någonsin jag varit på skolan en hel dag utan att ätit lunch. Jag missade den. Men jag åt lite banankaka, mandlar och russin. Sen så gick jag och snodde ett äpple från matsalen. Det är ju bra för jag är ju inte hungrig iallafall.
.
Nu sitter jag i klassrummet på en ovärd lektion med våran underbara lärare som inte låter oss jobba så vi sitter bara här och slösar våran tid. Så kan det vara ibland men jag har en blommig tröja på mig idag så allt är bra endå.
.
Den vita nougaten köpte jag i hopp om att den skulle smaka lika gott som de jag åt med Ida i Bulgarien 2008. Tyvärr så var det inte så. Men det var fint papper på knäck kolorna i alla fall.

NATIONELLA B KAN BRINNA

Jag önskar er alla som skall göra nationella i matte B imorgon lycka till. SEN SÅ ÄR DET FRIHET LJUVA LIVET TJOHEJ!!

R.I.P MASKAR

Idag på bussen så såg jag dessa små turturduvor som sov på varandra. Det var sött så jag fotade dem...i smyg. Men det vara värt för att dom var så söta. 
Och när man säger regn vad tänker man på då? Jo MASKAR. Jag såg faktiskt årets första mask idag. Den var rosa och kladdig och smal. Undrar hur många maskar som har dött idag. Regn måste verkligne vara värsta katastrofen för maskar. Då de måste krypa upp ur gjorden för att inte dränkas och sedan bli mosade av alla människor som cyklar och går. Men den här överlevde iallafall. Det är ju bra så att den får fortsätta att luckra upp jorden och sånt. Men nu blir det matte....

JAG HAR SJU KATTER

Nu så är det nog dags att sussilulla mina kära läsare. Hoppas det blir sol imorgon och att det blir pannkaka till lunch. God natt ! Barnane är söt som en kissemiss för att han är en kissemiss.


ARG KO FISER METANGAS

Jag håller just nu på att skriva klart ett arbete om vegetarianism och miljö till teknik människa och samhälle och för att göra det lite roligare så ritade jag en bild till texten. Jag har länge trott att tecknade bilder inte varit min stil. Men nu så har jag insett att det är väldigt kul. Det är lätt och det går snabbt och resultatet blir bra. Det känns skönt att man inte alltid måste viga en hel kväll åt att göra en teckning bara för att man känner för att rita.

DAVID GILMOUR KLAR

 

 

 

Den blev klar inatt iallafall. Blev ganska nöjd men inte helt perfekt. Men jag måste verkligen fixa så att jag kan börja använda scannern för när jag fotar så är det så svårt att få till teckningan så att allt syns som de ska.

.

Och här har ni en billd ni kan klicka på om ni vill se hur David Gilmour ser ut i verkligheten.


David Gilmour

Det händer saker nu. Ska försöka hinna färdigt innan jag lägger mig :)

PIRR I FINGRAR

Det pirrar i mina fingrar och jag skulle vilja rita någonting. Men jag vet inte om det blir något av med det, har så mycket skolarbete att göra. Men vi får se :)Det dyker upp här om jag lyckas ådstakomma någonting.

STJÄRNHIMMEL

För några veckor sedan så visade Daniel mig några fina filmer på stjärnhimlar mm. Jag skulle verkligen vilja fara till den en öken där man kan uppleva den vackra stjärnhimlen till fullo. Jag som inte enns har sett norrsken. Vi såg också på denna men tydligen så går det inte att lägga in filmen här på bloggen längre. Jag älskar musiken. Den är så vacker.

TROLL

Ritade lite nyss.
Det är kris är hos mig just nu. 1000kr kom till mig nu!

KONSTIG BALKONG

Detta var vad jag upptäckte en morgon då jag satt i bussen påväg till skolan. Blev lite förvånad av att se två cyklar upphängda på en balkong. Undrar varför dom hänger där. Dom kanska försöker skydda dem från tjuvar eller så kanske de tänker låta några klätterväxter växa på dem. Det är kul att se sånna här konstiga saker. Det ger mer livskvalitet. Jag klev till och med av en busshållplats tidigare för att kunna fota denna skapelse. Det är ju bra, mer motion :)
.
Nog för att det kändes konstigt att fota någons balkong bara sådär, tror till och med att de var hemma. Jag vill också ha en sån balkong.

PENTEL STYLO

Bara för att jag provade att rita på ett nytt sätt idag så gick jag till konstnärs shopen efter skolan idag för att köpe en bättre penna än den jag hade. (Det enda bra med att gå på Dragonskolan är typ att den ligger nära konstnärs shopen) När jag var där så kom kassörskan fram med en ny penna dom tagit in. En serie tecknar penna och den slog jag till på. 30 kr kostade den. Men det var det värt för att den kändes otroligt bra att rita med :)

BASINDIKATOR


Idag så tror jag att jag har gjort det svåraste kemi provet någonsin. Det var nästan så att jag tänkte att kemi lärarn hade blandat ihop vårat prov med något prov dom har på universitetet eller nåt. Men så var nog inte fallet.

Jag fick iallafall användning för min lilla ritbok idag. De här bilderna ritade jag på dagens idrottslektion som jag ej var med på för att jag har varit sjuk. Det var kul att rita såhär och jag kommer att rita mer i den här stilen också. Är det någon som vet vad den här stilen kallas? :)


VILL SITTA PÅ EN STRAND I SOLLJUSET

(En gamma bild på ida i saint malo)
Imorgon tänkte jag att jag kunde försöka lirka upp kameran ur väskan och ta en bild på en levande varelse= en människa. Jag fann just en ny typ av inspiration. Något som jag verkligen känner för att göra just nu men jag är dö trött efter allt plugg så jag ska sova. helt plötsligt så kom jag på vad jag skall använda mitt lilla anteckningsblock utan ränder till.

 

Inspirationen kom från denna blogg


FINA BRASOR VID EN SJÖ

Det värsta är att jag typ saknar vintern. Jag kan inte förstå hur men ibland så får jag vinterkänslor. Det känns hemskt. Fast jag vet att jag egentligen inte gillar vintern men bara för att det snart är sommar så saknar jag den lite. Men nu ska jag träna inför kemi provet.

DIGITAL VS ANALOG

VARFÖR TA DYRA ANALOGA BILDER NÄR MAN KAN TA BILLIGA DIGITALA :P Jag är uppe för länge idag. Skulle skrivit nåt värt här annars  :P

VEGETARISKA BACON

¨Idag efter skolan så följde Daniel mig hem och åt middag här. Vi åt stuvade makaroner med vegetarisk bacon för dom som vill veta( synd för er som inte ville veta för ni fick veta endå :P) Resten av kvällen så såg vi på "Ilove you Philip Morris" kröp runt på golvet, kittlade sönder, drack varma drycker och tjusade katter. Fin kväll fin dag och ett foto som Daniel fotat med min kamera. Han är typ värsta fotografen eller nåt :P

Akta er för Ellen med skeden

Det här var första gången jag lyckats göra en gif bild som jag kunnat lägga upp på bloggen. Jag visste hur man gjorde det i photoshop men inte hur man sparade och la upp på bloggen. Höll på att dampa loss ett tag  men sen så fixade jag det :) Innan jag försökte med photoshop så tänkte jag vara lite lat och göra en gif bild på en hemsida men den var typ krångligare än att göra den på photoshop och det var ju bra för då lärde jag ju mig iallafall. :) Här är en tutorial för gif bilder.


SÅ UNDERBAR

Vad skulle jag gjort utan dig <3
.
Hoppas att ni gillar uppdateringen av bloggdesignen. Inte stor skillnad men jag gillar det iallafall :) Den blev lite enklare:)

Typ inte det gamla vanliga färgglada

Det blev så att jag stannade hemma från skolan idag. Även fast jag har hemskt mycket skolarbeten. Men jag kanske har fått öroninflammation. Men jag hoppas verkligen inte det för förra gången jag hade det så var det hemskt.
.

Varför jag...

Jag förstår inte varför jag var tvungen att bli sjuk just nu. Just nu precis då vi har så hemskt mycket i skolan att göra. Då jag nyss fått tillbaka kameran igen. Det måste verkligen vara den sämsta tiden på hela året att bli sjuk. Kan det bli sämre. Feber är inte kul.. Hoppas att jag blir frisk innan måndag för annars så blir jag tvungen att åka till skolan sjuk bara för att våra lärara lägger alla jävla prov på samma gång.
.
Jag kan ju hoppas att jag lyckas inspirera er med denna bild iallafall, dock från weheartit.


Arom från ett äckligt kaffe av choklad och mjölk

.
Igår så kände jag mig lite sjuk då jag for till skolan med det var inte så farligt bara lite ont i halsen. Men då vi skulle köra brännboll på skolan blev det hemskt. Det blåste så mycket att vi höll på att frysa ihjäl. Folk stod ju endast i shorts och t-shirt så vi försökte lägga oss ner på det varma konstgräset för att slippa lite av vinden.
.
Då skolan slutade började det regna(ja det här börjar låta som en våder prognos eller nåt) Men jag Ellen och Natalie gjorde det bästa av situationen och for på biblioteks cafeet och diskuterade mycket veganism ,vegetarianism och en massa andra intressanta saker. Det var mycket trevligt. Vi satt där enda tills det stängde för att sedan fortsatta våra diskussioner ute i regnet tills vi behövde gå på toaletten så jag och Ellen for hem till henne där vi också åt en väldigt improviserad tacos middag. Mycket gott.
.
Kvällen var trevlig tills jag insåg hur mycket klickan var. 20.30! Jag blev helt förvånad att klockan var så mycket för vi hade ju precis ätit middag och jag hade ju bestämt med Deniel att jag skulle vara med honom på kvllen så jag slängde mig på cykeln och rushade i regnet. Det var kallt blött och hemskt. När jag kom fram så kände jag mig sjuk och trött så vi satte på en bra film. Cast away.
.
Idag så var jag tvungen att fara hem för jag kände mig så sjuk så nu sitter man här under en filt och mår dåligt medans man hoppas att någon skall komma med en ben and jerrys gass till mig. Livet är hemskt men endå bra. För förutom vädret och att vara sjuk så var det en väldigt bra början på helgen. Men jag hoppas jag inte får jättemycket feber eller nåt. Även om det känns som at jag har feber nu.
.
Tänker iallafall spendera kvällen med att se på film. Även om jag hade velat redigera fler bilder från valborg nu när jag fått tillaka min kamera.
,
Tror aldrig jah har skrivit ett sånt här långt inlägg. Men det kändes bra att skriva nåt för en gångs skull.

Så att ni överlever

Jag tänkte bjuda på några inspirerande bilder från weheartit så att ni överlever tills jag tagit några egna igen.

Färger tilltalar mig på något sätt


Hej igen! Jag tror ett jag ska börja blogga igen för att det är så tråkigt att inte blogga för då fotar jag ingenting( det kan också bero på att jag glömt min kamera hos Daniel men jag ska hämta den imorrn) sen så har jag inte ritat eller nånting heller. Jag gjorde typ bara en massa ovärda saker istället för att göra läxan så det är ju mer värt att göra roligare saker.
.
Men en sak som blev bra då jag inte bloggade vara att jag inte gick och la mig lika sent så jag har varit mycket piggare i skolan och det är bra. Men jag ska nog börja blogga igen fast lägga mig tidigt endå:)

Njut nu av bilder jag snott från weheartit medans jag går och tillverkar ett armband. Sedan är det svenska läxa som gäller. (jag vill också ha ett cykelhalsband som på bilden)


Grooveshark

Hejsan jag vet att jag inte hade tänkt loga in här på vanliga veckodagar men nu är det så att jag har ett bra tips att dela med mig av.
Ni vet ju att igår så begränsade spotify musiklyssnandet för alla sina gratisanvändare så at det ska bli mer värt att betala 50 kr i månaden på spotify men nu är det så att de har en konkurrent som är nästan likadant som spotify som heter Grooveshark jag fick höra om det idag och testade och det räddade mitt liv typ. Så gå in på länken och lyssna på musik gratis. Nu ska jag återgå till mina skolarbeten :)

(Bild bara lite random så för jag gillar inte inlägg utan bilder)




RSS 2.0