Köra skoter rakt ner i sjön

Kom nyss hem från midgårdskolan ,har varit där för att jag ska ta skoterkörkort snart och då fick man nån bok och häften man ska läsa igenom satt man klarar provet. Det var inte riktigt lika trevligt där som när vi skulle ta moppekortet för att nu var vi bara fyra och två av dem var gamla. Men en kille från moppekursen var där också så det känns lite kul att träffa han igen ett år senare. Har sett ganska många av de från moppekursen på sten. Men inte han med pottfrillan som var så snäll ^^  eller ja han sa att jag var bra på att köra fast det gick dåligt. Men jag är fakiskt bra det är bara lite annars med vespa. Gillar inte vespor.

När jag kom hem så hade marie tapetserat färdigt och det blev riktigt fint faktiskt. Som modernt även fast det inte passar ihop med resten av huset men det bler väldigt bra endå . 

Utbrott

Idag har jag hjälpt Elvis ett flytta alla sina saker till ett pappas gamla rum för att hans rum ska bli vardagsrum. Var ganska jobbigt men det blev bra. Tycker sånt är ganska kul.

Har kommit på att det är ganska kul att sätte ihop delar från olika bilder till en ny bild Brukade inte göra sånt förut. Så igår så gjorde jag en till bild i photpshop fick inte riktgt till det som jag ville ha det men det blev ganska bra endå :)Här är bilderna jag använt mig av. Har tagit alla bilderna från internet förutom den med himlen.

Sommar

Nu är pappa och Marie  på sperkfest så jag är hemma med Elvis. Just nu ser vi på tarsan. Det är jättekul att se på filmer man inte sett sen man var liten, det framkallar mycket minnen så man får som en bra känsla. 

Längtar väldigt mycket till sommaren så jag tänkte att jag skulle göra en sommrig bild i photoshop som man får sommarkänsor av.


Här är några av de bilder jag använde.
Jag vill

Jag vill lära mig att göra 3D figurer och jag tänker lära mig det också :D Tänker också lära mig mer om html så att jag kan göra bloggdesignen snyggare. Det finns mycket jag vill lära mig att göra det är bara så synd att det inte finns så mycket tid för det.


Nytt o fint

Igår så gjorde jag en ny design. Nu har jag laddat upp den men den har inte kommit from än men det tar nog ett tag.

När snoret fryser till is då man andas.

Nu har jag kommit hem från tg. Det var spelkväll så att vi skulle dela upp oss i lag i mitt lag var Emelie Ellen Pontus Jonatan och en tjej från 7an tror jag. Sen skulle man samla poeng genom att spela en massa olika spel och vårat lag vann. Mitt lag vinner alltid. När man vinner så får man pris också men det blev lite brottom för mig och Emelie för vi skulle hinna med bussen. Så att vi fick springa och det är inte kul när det är 20- grader ute. Snoret i näsan fryser ju till is när man andas ju. Men hursom helst så kom jag på att jag hade tagit en väska som inte var min med omening så jag fick springa tillbaka och lämna den, men som tur var så han vi med bussen endå.


När jag kom hem hade pappa och Marie börjat riva loss tapeter från väggarna i vårat vardagsrum för att de ska flytta sovrumet dit. Fick typ veta det idag efter skolan. Vilken koll jag har :P

Mickrad bulldeg

Idag då jag kom hem från skolan bakade jag bullar. Det var längesen jag åt bullar som jag själv har bakat och de blev jättegoda.Tänkte prova att göra choklad och banan buller men jag glömde,Istället så provade jag att mickra lite bulldeg för att se hur det smaka och det smakede inte så gott,fast det var inte äckligt heller.

Nu gäller  det att försöke skriva klart på min novell till svenskan. Hela berättelsen ändrades typ då jag började renskriva på datorn så nu måste jag hitta på en massa nytt. Måste typ skriva hela kvällen för den ska in imorgon.


Här kommer några bilder från öppet hus då vi kamratstödjare sålde kakor i uppis.Dock så glömde jag att jag hade kameran med mig så jag han bara ta kort på de som blev kvar sist då nästan alla hade gått.

Snöstorm

Idag har det ju varit snöstorm ock det gillas inte.Inte när det är såhär mycket snö ute. Det jobbigaste är att man måste skotta helatiden och att det känns som att någon står och kastar nålar i ansiktet på en. Det är inte skönt. Fast det kan vara mysigt också om men är inne. Men nu var det ju inte så idag.
En massa snö.


Mitt största val hittills

Idag har jag Ellen Emelie och Amanda besökt naturprogrammet på minerva. Det var kul och trevligt och vi fick gå med en tjej som skulle visa oss runt lite. Fast jag tycker inte att hon gjorde det så bra för hon lämnade oss helatiden och gick iväg så att vi inte visste vart vi skulle gå. Men som tur är så har vi ju varandra satt det gick ju bra endå. Det var kul att se hur det var på deras lektioner och det kändes lite ovant att alla satt med datorer på lektionerna. Det kändes också bra att det var precis lagom varmt där. Det var tillockmed folk som gick omkring i t-shirts utan att frysa. Ganska ovanlig syn. Dessutom så har de riktigt sköna stolar med ryggstöd man kan gunga på.

Sen så måste jag ba säga:


Tummen upp för mig som äntligen har gjort gymnasievalet!!!!!Jag valde:


1. Natur minerva
2. Entrepenör minerva
3. Natur dragon
4. Natur östra
5. Natur-sam dragon
6. sam minerva
7. bild ock form midgård
8. media midgård
9. film midgård
10 design dragon

Ska också läsa vidare på franska steg 3.

Nu hoppas jag verkligen på att jag kommer in på minerva för jag har ju hört att integningspoengen kommer att höjas kraftigt för att det är så många som ska söka. Men det känns kanska lugnt endå valde ju tillockmed på alla val så att jag åtminstone skulle komma in på en gymnasieskola fast jag har ganska hyfsade poeng. Men jag vill ju vara på den säkra sidan.

DreamWorks

Jag har googlat och då hittade jag programmet som DreamWorks använder för att göra sina animerade filmer. Blev typ jätteglad då jag hittade det för vet är ju värsta proffsgrejer med stora möjligheter. Så därför så tänkte jag att jag skulle ladda ner testversonen för jag orkade inte fixa den riktiga nu när jag inte ens är säker på om jag vill ha programmet. Meeeen det sket sig för det blev nåt konstigt då jag försökte installera programmet så jag får fråga pappa om han kan hjälpa mig.

Sedan så såg jag ock Elvis på filmen monsters vs aliens för att få lite inspiration för mina kommande filmer.
Diggar den blåa saken :PTänk om man kunder göra såna här filmer då skulle jag va riktigt stolt över mig själv. Men det är ju bara att öva så blir man ju bättre bara jag får ner alla program.Blir uppäten

Jag har fixat ett program där man kan göra tecknad film och nu har jag provat att göra en film i den. Men jag måste verkligen lära mig her den funkar. Sen blir det nog bättre filmer hoppas jag :)

Första världskriget

Jag gillar inte söndagar ,det är alltid då man kommer på att man ska göra läxor och städa.De är värre än måndagar. Imorgon har vi läxförhör i historia det handlar om första världskriget. Jag har nästan inte pluggat något förän nu. Fast det brukar ju gå bra endå även om det oftast inte går så bra som jag vill att det ska gå.

Prinsen från skotten i sarajevo

(Är inte säker få att detta är Franz Ferdinand men annars va det väl en stilig pojke att ha här på bloggen ;)


Ska ju också välja gymnasium snart. Vågar typ inte göra det, även fast det bara är preliminär intagning. Men jag tror att jag har bestämt mig nu.

1.Natur på minerva
2.Entrepenör på minerva
3.Natur på draggen
4.natur på östra

Egentligen ville jag välja Arena natur som andra val men det känns som att jag slösar bort mitt 2a val då för att det är så höga intagningspoeng så att man har inte någon chans att komma in om man inte väljer det som första val.

Anledningen till att jag vill välja natur är för att jag tycker att NO är roligt och att jag inte har någon aning om vad jag ska bli så att jag vill hålla dörrarna öppna.
Minerva gymnasium huset överst.

Släde

Igår så var jag med Julia Emelie och Ellen. Först så gick vi på Café där vi satt och pratade i nästan två timmar. När vi började bli less så tänkte vi att vi kanske skulle hyra en film och gå hem till Emelie men istället vart det att gå och köpa lite godis och dricka på hemköp och sen gå hem till Emelie. På våg till emelia så stannade vi i en park för att vi tänkte ta lite kort och då hittade vi en släde som man kunde åka i. Jag visste inte ens att den fanns där det var tur att vi hittade den för att det var det roligaste jag gjort på länge.

Och hur gör man om man vill lägga in länkar ?


nu

Nu drar jag iväg för att spendera kvällen med några kompisar.


(inte jag som redigerat bilden)

Årstider

Jag tycker att det är jättejobbigt att jag inte kan vara nöjd med nuet. Jag bara längtar och längtar. Fast jag blir depp om jag inte längtar, det är ju också jobbigt. Därför tycker jag om då det snart är vår mer än när det är vår och samma sak gäller de andra årstiderna.

Nu längtar jag efter vår men jag har inte gjort de saker jag vill göra nu i vinter så det är bra att vintern inte är slut än även om jag är riktigt less på mörkret och kylan. När man är i mitten av en årstid är det alltid värst för då känns allt så tråkigt. Därför måste jag hitta andra saker att längta efter. Det är som att såtta upp mål. Det hjälper en att ta sig igenom det jobbiga för man vet att det kommer att bli bättre sen. Därför är mål också en typ av längtan.  

Att längta är en del av livet. Om man inte längtar ,då har men inge liv
. (så äre iallafall för mig)(inte för att jag länktar till höst men jag hade ingen vårbild för då hade jag inte fått kameran)

Ont i bena

Nu är jag helt slut efter att ha jobbat på Babbans disputations fest. Det var jag Malin Agnes och Simon som var där och hjälpte till. Vi var där till 2 och då var jag riktigt trött.Idag så for vi dit och städade lokalen där festen var.Vi blev också erbjudana ett sommarjobb på Annas catering för att vi hjälpte dem så mycket med maten de skulle göra. Så det känns riktigt bra fast först måste jag ringa dit och anmäla mitt intresse. Om jag jobbar där kommer jag att få servera på bröllop under sommaren som är deras specialitet. Lite synd att man mest kommer att jobba på lördagar då för ett det är oftast då folk vill ha sina bröllopp.


Nu när jag kom hem har jag också gjort lite palt så nu har jag typ paltkoma satt jag ska nog gå och lägga mig på sängen och läsa Twilight på engelska.

Ni kan ju gissa vad det är jag har fotat. :)

pengar

Nu ska jag snart fara och jobba på Babbans disputation och jag ska servera:) Idag var dagen awesome! Det är jobbigt när det är så på fredager för då är det ju ingen skola nästa dag för när det är kul på skolan så vill man ju typ dit igen. Men det är ju kul med helg ochså. 
Dessutom så var det två personer som hade drömt att jag skulle dö inatt . Ganska läskigt. Döden förföljer mig i andras drömmar. :P
Hejsvejs va får ju se om jag skrivar nå mer på bloggen döden kanske får tag på mig :P

Bonjour

Nu har jag bestämt mig för att jag vill åka till Frankrike. Mest för att lära mig franska så att det blir lättare nästa år men också för att det kommer att blir hur jävla kul som helst! Nu är jag riktigt pepp på det. Då blir det att spendera 3 veckor i Saint malo och 2 dagar i paris.
Språkresa

Jag pratade just med pappa och han frågade om jag ville fara på språkresa till malta för att lära mig engelska bättre. Fast jag är väldigt bra på engelska men jag är jättedålig på franska så jag frågade om det inte fanns nån språkresa till frankrike istället och det fanns det.

Fast då kan men ju undra hur det går om jag ska vara i frankrike i 3 veckor och så kan jag knappt prata franska. (Ibland så undrar jag vad jag har gjort alla franskalekioner) Dessutom kan nästan ingen i frankrike prata engelska.Men man är ju där för att lära. Fast jag får ju se hur det blir, det kostar ju en hel del också men
det kanske är värt det. Även om jag inte har så trevliga minnen från frankrike sen sist jag var där.Kanske blir det en resa till frankrike ?

Öroninnflammation

Är fortfarande sjuk och nu har det typ blivigt värre.
Ett av mina öron har också blivigt konstigt,tänk om jag har öroninnflammation igen :( Fast det kan ju typ vara vaxpropp också. Jag tycker verkligen inte om att missa skolan. Idag missar jag ju hemkunskapen också. Fast det kanska var bäst så att jag inte smittar ner maten vi ska äta det vore ju inte så kul.

Ne nu ska jag typ gå och äta vitlök det lär ju vara bra mot förkylningar. :)Ett ljus som hade nån sorts färg runt sig som tog eld. Fattar inte att de får sälja sånna ljus. Vi tog till ockmed bort veken ock ljuset brann endå. På bilden hålller den på att slockna det var en större eldflamma innan.
Fast det var värre då Idas ljus tog eld.

Nu kanske man kan se vem det är


tänder


Sjuk :(

Idag är jag sjuk så jag har inte varit i skolan idag. Känns riktigt surt att jag missade teckniken idag så nu måste jag vänta tills på måndag innan jag kan ta igen det jag missat. Fast jag har sysselsatt mig med att rita lite så att jag inte skulle dö av utråkning.

Här får ni se lite steg för steg av det jag hunnit rita nu.

Bee Gees

Nu är jag hemma från skolan och sitter och lyssnar på Bee Gees. Deras låtar ger mig en massa minnen från då jag va liten. Jag kom ihåg att jag och mina kompisar lyssnade på deras skiva då vi sydde barbie kläder. Det va jättekul att sy barbie kläder och vi tejpade typ inget. Tror jag har kvar några kläder jag sytt fast jag vet inte vart de är så jag kan inte visa.

Här får ni mina spellistor på spotify när vi ändå är inne på musik.

Rebecca
90tals låtar
låtar man e less på

(Vet inte varför jag sparar de låtar jag är less på i en spelista men dom är också bra så jag kanske vill lyssna på dem sen när jag inte är less på dem längre :P )

Skoter

Det blev lite sen uppdetering idag för internet jävlades med mig men sen fixa jag det med mina magiska händer på nåt mystiskt sätt.


När vi var i stenfors blev det en lång skotertur till Bygdsiljum för att äta på nåt ställe som jag inte minns namnet på.

Vid dagens slut hade vi kört ca 4 mil och vagen va riktigt jobbig då vi körde tillbaka till stenfors ,så när vi kom hem blev det att slänga sig på soffan och se på tv.

Min skoter,  Maries skoter, pappas skoter (Marie på bilden)Oboy paus mitt på skoter spåret.När vi kom hem så for jag och Elvis och åkte skridskor på skolan. 
Skridskor

Nu är jag hemma från skolan och sitter och äter på hemmagjord blåbärskräm.

Idag så ledde jag ju skridskor på idrotten och det gick suveränt , det var jätte kul . Jag har en sån bra klass och alla är jätte duktiga.Till och med Magnus (våran idrottslärare) var med på övningarna.

Vi brukar ju sluta tidigt på fredagar och precis då går en buss som man nästan aldrig  hinner med så att vi brukar få vänta på nästa buss som går ett tag efter. Medans vi väntade så gick jag och Emelie till ålderdoms hemmet  för jag hade inte fixat någon prao plats än och jag orkade inte åka in till umeå. Så nu har jag nog en ganska säker prao plats på ålderdomshemmet .


Känns riktigt skönt med helg nu.

Blir nog ingen uppdatering här på bloggen imorgon för ikväll ska vi åka till våran stuga och köra skoter .

Hejsvejs ochTrevlig helg.


Den söta svamp gubben

Nu är jag hemma med Elvis för pappa är på nåt hemvärns grejs. Idag så gräddade jag och Elvis pannkakor till middag det var väldigt längesen jag åt tunnpannkakor men det är drygt att göra. Imorgon ska vi ju ha skridskor på idrotten  jippi !  och jag ska leda och det gör ju det hela ännu bättre :DNu har jag suttit och ritat en bild av Super Mario åt Elvis.  Han är typ galen i det spelet.Spegel

Nu har jag iallafall börjat på bilden men har bara gjort en skiss än.

Syns typ nästan inte vad det är men tror att det blir bra endå men nu är jag så trött så jag ska gå och sova.

God natt

För lite tid

Nu när skolan har börjat så känns det som att man har för lite tid för det man tycker är roligt. Men nu ska jag börja rita på en teckning fast det tar nog ett tag innan den är klar man jag lägger upp den här på bloggen sen.

Hemkunskap 4 life

idag på skolan hade vi våran första hemkunskaps lektion på hela nian. Vi skulle göra en fruktsallad med en sås och  det gick hur bra som helst. Det blev jätte gott och min grupp blev klar först av alla så nu hoppas jag på ett MVG till sommarn.
Efter skolan så skulle jag och Emelie på ledarutbildning men den började inte förän kl 17.00 och vi slutar 15.00 så då for vi och åkte skridskor och jag försökte komma på vad jag skulle göra på idrotten då jag ska leda skridskolektionen.Jag älskar ett åka skridskor!Efter ledarutbildningen så var jag och Emelie med ellen en stund tills bussen kom. När jag kom hem så hade elvis krossat pepparkakshuset så jag smakade en bit, men det smaka gammalt och damm typ. :P


När ingen ser....


Så sover jag. God natt allihopa!


Här får ni något att drömma om.


Kom ju på en sak till

Visste ni att..

fleece (ett sorts tyg) har lätt för att ge ifrån sig stötar så att det blixtar. Så blev det för mig då jag skulle sova. Då var det aldeles svart i mitt rum och sen kom det en massa blixtar så att jag blev typ rädd.


Men det är väl som med tv apparater men det här va läskigare.

.
ska föreställa nån slags blixt.

Inte kul

Det är mycket jag funderar på och en av de sakerna är: Varför tänker jag så mycket då jag ska sova? Det är helt obra och dåligt.

Oftast brukar jag komma på en massa ideér så att jag blir så uppspelt att det tar flera timmar att somna. Tänk om man kunde komma på alla ideér då man vill ha dem istället, det skulle ha varit mycket smartare så att man får sova ut så att man slipper vara så trött hela tiden. Tänk om jag har en tänkar säng, det kanske hjälper om jag byter säng. Fast den är ju så skön, så jag får stå ut.

Första skoldagen

Idag var det första dagen i skolan efter lovet och det känns ganska jobbigt. De sista dagerna på loven brukar jag oftast längte lite till skolan och att få träffa alla igen men efter det här lovet kändes det jättejobbigt ett börja skolan igen. Det kan ju bero på att det är sista terminen av högstadiet och att vi nu måste göra en massa nationella prov. Men men man blir ju fan smart och det är ju alltid bra.
En av mina katter på bilden.


Har börjat längta till sommaren men jag vill endå ha kvar vintern ett tag till.

Hur?

Hur svarar man på komentarerna? Skulle vare tacksam om någon hjälpte mig
.

Tecknat

Nu har jag äntlige  fixat den nya designen. Det tog sin tid men det var det värt. Blev dock inte så nöjd med sladden men jag får se om jag får tid att fixa den sen.Igår satt jag och ritatde och sen plötsligt kom jag på den brillianta idén att jag skulle prova göra en egen tecknad film ,eller animerad film. Jag började söka information om det på google och då hittade jag två olika frogram som man använder för att göra tecknad film anime studio och toon boom. Nu har jag fixat de två programmen så nu blir det till att göra tecknade filmer


Får lägga upp dem här på bloggen sen men det lär nog ta ett tag så ni får ha tålamod..

Ny design

Idag har jag varit på stan och fixat ett id kort. Har tänkt göra det väldigt länge men det har lixom inte blivit av. Nu hållar jag på att fundera ut hur man byter design på bloggen det är därför den ser lite konstig ut nu, men ska försöka få den klar så fort jag kan. Hare bra så länge.
Färdig bild


Ritat i photoshop

Tänkte starta min blogg med en bild jag ritat i photoshop idag. Bilden är inte klar än men jag lägger upp slutresultatet senare.


RSS 2.0