JORDGUBBAR

Idag så ösregnade det verkligen då jag skulle cyklar hem från praktiken så jag svängde in på ica maxi för att vänat ut det värsta. Väl inne så upptäckte jag att jordgubbarna endast kostade 19 kr/förpackning.Så en förpackning blev det.  Jag hade köpt fler paket om jag vetat att Roger skulle slicka i min jordgubbs skål så att jag var tvungen att ge han litegrann. Han skulle inte ha gett sig annars.Jag har också påbörjat en bild.Och jag har gjort en egen katt toa av folieformar. Tanken är att låta katten vänja sig vid toalettstolen i början och sedan klippa ett större och större hål i mitten tills man kan plocka bort den helt. Lätt värt 50 kr istället för att köpa Litterkvitters svindyra plast set för 600kr. Men man ska tydligen kunna lära en katt att gå på toan på endast 8veckor, lättvärt. Kattsand är sjukt dyrt och inte särskillt miljövänligt. Att jag inte tänkte på detta från början då jag skulle lära Roger att gå på kattlådan.  

TOALETT

Idag när jag kom hem från praktiken så fick jag en uppenbarelse om att jag borde lära Roger att gå på toaletten, altså på människotoan.Nu blev det två blogginlägg om Roger så jag neutraliserar det med en bild på mig i en skogsmaskin jag varit med och byggt. 

DEN SISTA KATTUNGEN

Roger ligger och kurrar i mit knä just nu, han är så mysig. Kom nyss på att jag borde ha döpt honom till Kurre efter hans morfar Snurre. Han är den 40e kattungen Selma har fått och den allra sista för i onsdags så kastererades Selma. Det känns lite sorgligt men det var nog bäst så. 40 fina kattungar har hon gett oss iallafall och det är jag mycket tacksam för.    

MÅSAR

Idag så var jag med Ellen i stan och diskuterade sommarens planer samtidigt som vi åt glass. Helt plötsligt har jag massor med fina sommarlovs planer och det känns bra för jag vill ju ta vara på de få veckor jag är ledig. Kommer nog bli en riktigt bra sommar. Fåglarna gillar tydligen också glass och det blev verkligen krig då de hittade en hel glasstrut.

VARM OCH KALL

Ibland är det så himla svårt att välja. Dessa två bilder är exakt likadana förutom känslan man får av dem. Skulle jag radera någon av dem så skulle jag inte sakna den andra. Vanligtvis brukar jag bara radera någon av bilderna jag inte kan välja mellan utan att tänka. Men nu så tror jag inte att jag skall göra det.

VÄRLDENS BÄSTA LILLEBROR


FISKETUR

I torsdags så var jag och Daniel och fiskade i sävarån, vi var väl utrustade mot myggen. En fisk nappade på Daniels krok men den släppte i luften. Den var endå liten så vi skulle nog ha släppt tillbaka den endå. 

SKÄRPA


RÅNARE


NATTBAD I HUSUM

I Lördags drog vi på en spontan roadtrip till Husum för att bada hos Jennifer. Benne slogs med en björn modig som han är.
Fast egentligen var det bara näsblod.
dDaniel gjorde ett tappert försök att skölja av sig blodet han blev insmetad i. Det blev ett dopp för badkrukan tillslut.Jag stylade Daniels hår litegrann i bastun.
Första doppet.Sedan satt vi och mös i Jennifers jacuzzi.

GRILLA I REGN

Har tagit sjukligt med bilder i helgen så det kommer att komma upp här eftersom.

TIDEN

Har ni tänkt på hur mycket fortare tiden går ju äldre man blir. Jag kom ihåg den dagen då jag var liten och insåg att helgen bara hadde två dagar. Jag frågade till och med pappa om de hade tagit bort dagar från helgen. Jag känner samma sak med sommarlovet nu. När jag var liten så var ju sommarloven oändligt långa och då var jag endå på skolans fritids i några veckor. Nu när sommarlovet just har börjat så känner jag mig redan stressad att hinna göra allt jag vill göra. Denna filmen handlar om detta. Den är dessutom sjukligt bra gjord, bästa stop motion filmen jag sett tror jag.

Detta är behind the scenes till filmen, lärorikt och fint.

THE EAGLEMAN STAG from Mikey Please on Vimeo.

Making The Eagleman Stag from Mikey Please on Vimeo.

Nu måste jag sova för imorgon ska jag vara i en verkstad och skruva ihop skogsmaskiner. Vem kunde ana att jag skulle jobba med något sådant. Fick åka truck idag också, sjukt läskigt att hissas så högt upp i luften.

STUDENTERNAS LYCKLIGA DAR

En glad student med sitt fina plakat. Daniel var verkligen urgullig då han var liten.
Jag gav Daniel en ananas istället för en ros. Daniels föräldrar fortsatten på ananas temat.Vi åt ruskigt god mat. Och jag gav Daniel en klocka i present.Efter en dag av firande såg Daniel ut så här så vi la oss och sov och nu är det dags att gå och sova igen för imorogon ska jag jobba kl 6.00. God natt !

SKRIDSKO LEKTION

Hittade just en film på youtube som Viyan  har filmat så jag ledde en skridsko lektion på idrotten. Kul att titta på. Det är jag som har en röd hjälm i början. Har vit hjälm ibland också annars äre ju bara å titta efter att par vita skridskor. Jag måste nog säga att det jag är mest nöjd med under min gymnasietid är mitt MVG i idrott. Det är något jag aldrig trott jag kunnat få då de mesta av idrotterna baseras på bollsportersom jag aldrig riktigt varit så förtjust i föränn nu. Det känns verkligen som en stor förbättring sen mellanstadiet då jag och Emelie gick promenader i skogen eller läste kalle Anka och åt chips i min koja istället för att vara med på idrotten. Men jag tog tag i mig själv och det funkade. Jag saknar verkligen våra idrotts lektioner med Anngärd.
.
Nu så måste jag sova för imorgon tar Daniel studenten! Jag har aldrig varit på en student förr, och det är inte färänn nu jag riktigt förstår vad studenten innebär. Jag hoppas har får den bästa dagen i sitt liv och jag är mycket stolt över han !

VINDELN


HEMMAGJORD KONST

Fortsatte nyss på teckningen jag påbörjade för ett tag sen. Hade egentligen inte tänkt fortsätta på den för jag tyckte det blev lite fult på vissa ställen och det gick inte att fixa för att färgen blev som ingrodd i papperet. Men Jag tycker att den blev mycket bättre nu när jag fortsatte på den. Jag funderar på att lägga till lite färg men är så rädd att sabba allt.
.
Tycker att denna typ av konst är mycket roligare att rita än alla porträtt jag ritade förr. Det är ganska tråkigt och okreativt tycker jag. När man kommer på motiven själv så blir skapandet mer som en terapi istället för en press att allt ska se exakt likadant ut som orginalet.
.
Nu ska jag gå och gosa ner mig hos Daniel, han har sovit sen kl 18 för han hade inte sovit nåt natten innan. Kunde inte sova då så jag har käkat riskakor,lyssnat på en spotifylista från 2009 och ritat. Roger somnade i mitt knä medans jag ritade.Jag tror det var den mysigaste stunden vi haft tillsammans,vanligtvis vill han bara bitas och klättra i gardinerna. ^^

BEGRAVNING

I förra torsdagen var jag på morfar Gustavs begravning och jag fick träffa en massa släkt jag aldrig tidigare hade träffat. Sedan fick jag äta smörgåstårta för första gången i mitt liv. Vanligtvis brukar det vara en massa läskiga döda djur på dem men nu så var den helt vegetarisk.
På kvällen så var det väldigt kallt och snöigt.Jag blir alltid så besviken på mina bilder då jag går igenom dem på datorn på min kamera(som är sämst) så ser man inta riktigt vart skärpan hamnar eller om den blir suddig. Jag funderar allvarligt på att lägga ner bloggen tills jag köper en ny. Jag fattar egentligen inte varför jag inte bara går och köper en. Men jag är så himla snål och mår typ bra av att ha pengar på banken.

RSS 2.0