BOKAT

Nu har jag och Daniel äntligen bokat flygbiljetterna till thailand. Den 25e Juni åker vi och blir borta i 20 dagar. Det kommer att bli så himla kul och nu sitter jag och kollar igenom olika thailand filmer på Vimeo för att få inspiration. Jag tänker fota och filma så mycket jag kan då jag är där. Har varit där en gång förut med pappa och Erika men då var jag typ 12 och visste knappt vart thailand låg på kartan. Den här gången kommer det att bli mycket roligare då jag och Daniel kan göra precis vad vi vill.

200 DAGAR

Jag läste nyss på Viyans Flickr att det endast är 200 dagar kvar tills jag tar studenten! Det känns helt galet vad fort tiden går och snart är det jul också så jag, Ellen och Emelie var hemma hos mig igår och bakade julpraliner. Dom vart väldigt goda men det var mycket jobb för ganska lite praliner. Vi gjorde praliner med smak av oreo, pepparkaka, hallon och lime. 
.
I torsdags så var jag och Ida och såg på Breaking down part 2 på bio. Man märker verkligen hur mycket varje film har förbätrats i kvalliten. Första filmen var ju riktigt dåligt gjord och man såg den bara för att boken var så bra men den sista var verkligen bra. Hoppas att de gör om alla filmerna i framtiden så att alla filmer blir bra.
.
Nu måste jag räkna matte :(

HALV

 
Idag så hade vi halvdag på skolan för att lärarna skulle ha utbildning eller något. Helt plötsligt fick jag massor av tid att göra annat än läxor och tråkiga saker. Något annat som också är bra är att jag äntligen har fått en diskmaskin! Då nu slipper jag handdiska helatiden. Så jäkla skönt.
 
Annars sa har hela denna vecka gått ut på att drömma om en ny kamera som jag upptäckte i början av veckan, Canon 6D. Tidigare ville jag ju ha en Canon 7D men nu när Canon 6D har kommit ut så känns det lika bra att köpa en fullformats kamera även om det innebär att jag inte kan använda mina gamla objektiv då. Men man kan ju alltid sälja dem. 

FJÄDRAR

Idag så var det en himla bra dag. Vi hade ibara bra lektioner och jag kände hopp för framtiden. Jag stannade till och med kvar på skolan och räknade matte i 1,5h , de ni! 
.
Annars så har jag funderat på vad lite tid man har. Man hinner verkligen inte med allt man vill och det är jättesvårt att få tiden att passa ihop med alla vänner samtidigt som man har massor med läxor och saker att göra. Ibland så önskar jag att tiden kunde stanna upp ett tag så att jag kunde komma ikapp. Hade jag också haft obegränsat med tilgångar så hade jag rest iväg på en jorden runt resa i flera år för att sedan komma tillbaka och starta tiden igen. Men här sitter jag nu och tränar på engelska glosor och väntar på att det riktiga livet skall börja.
.
 

IS PÅ NYDALA

 
Igår var jag och Viyan och fotade vid nydala. Det var så himla fint där vid solnedgången. Jag hade ingen aning om att det redan skulle vara is där och det var till och med massor av folk som åkte skridskor på isen, det såg verkligen jättekul ut. Synd bara att det var så kallt och att det blev mörkt så fort så vi orkade inte vara ute och fota så länge. Tittade nyss lite på webbkameran som sitter på nolias bandybana och såg att det var is där med så nu börjar det ju  bli dags att planera inför hockey säsongen:D  Det ser jag verkligen fram emot. 
.
Nu måste jag gå och väcka Daniel så att han inte sover bort hela dagen. Vi satt uppe till klockan 3.30 igår och såg på Konungens återkomst. Det måste vara den längsta filmen jag sett men nu har vi iaf sett igenom alla flmerna så att vi är redo för Hobbit som kommer ut den 12 december.

FÖRE PHOTOSHOP

När jag tänker efter så är det inte själva fotograferingen jag gillar med att fotografera. Jag gillar nog mer efterbahandlingen i photoshop. Det är ju i photoshop man tar fram känslan i bilden,där alla färger kommer fram och där man kan skapa sin egen stil. Själva  fotograferingen är bara kul för att då har man bra rå material att utgå ifrån. Jag skulle aldrig kunna bli nöjd med en bild som jag ej har redigerat i photoshop för då vet jag att bilden hade kunnat bli så mycket bättre i photoshop.
.
Då jag startade den här bloggen för snart 3 år sedan så redigerade jag min första bild. Efter den bilden bestämde jag mig för att fortsätta redigera alla mina bilder för att man kunde förbättra bilderna så enormt mycket. Det är också det som har gjort att jag har förbättras så pass mycket och har fått en sådan stor kärlek till fotografering.
-
Här nedan kan ni se vilken skillnad man kan göra med photoshop.


STORM

Jag brukar ju inte svara på listor så ofta men tänkte att det kunde vara kul för omväxllings skull.
-
Jag lyssnar på:tystnaden 
Jag pratar: konstigt
Jag tycker om: katter
Jag avskyr när folk: Ser ner på andra

 Kärlek är: Underbart

När jag borstar tänderna: Använder jag eltandborste som gör att det kliar i näsan.
När jag lagar mat: Äter jag av ingredienserna
Jag tänder på: Daniel

Jag är rädd för: Framtiden
Den värsta känslan är: När någon dör
Den bästa känslan är: Glädje
Jag är bäst på: Fotografera, rita och skjuta upp läxor
Jag är sämst på: Sällskapsspel
Jag kommer alltid att vara: Rebecca

Det finaste som finns är: Kärleken
I sommar: Ska jag och Daniel fara till Thailand

Sist jag grät var: Då jag bytte cykeldäck och förstörde 2 innerslangar. 
Jag kan: klara vad jag vill
Jag kan inte: Döda ett djur större än en fluga
När jag vill tänka går jag: en promenad
När jag vill baka: äter jag mest smet
Min mobiltelefon är: jobbig
När jag vaknar på morgonen: Flyger jag upp och blir pigg direkt.
Innan jag går och lägger mig: Läser jag illustrerad vetenskap

Just nu tänker jag på: Daniel
Bebisar är: Fina och gulliga
Idag har jag: Varit i skolan
Ikväll ska jag: Räkna
I morgon kommer jag: gå till skolan
Jag vill verkligen: Gå ut gymnasiet 

HOS FARFAR

Här är lite bilder från då jag, pappa och Elvis var och hälsade på hos farfar i torsdags. 

FLYGANDE HÅR

Att ta bilder på sig själv är ett väldigt bra sätt att bli bättre på att fotografera.

61 BLOGGAR

Nu har jar precis suttit och fixat en ny användare på blogglovin. Jag hade en tidigare men använde den aldrig så jag har glömt lösenordet. Vanligtvis brukar jag spara alla bloggar på favoriter på google chrome. men nu har jag kommit till den punkt då jag har samlat på mig aldeles för många bra bloggar så att jag inte har tid att gå in på alla bloggar var för sig. Därför har jag nu lagt in alla bloggar på blogglovin. 61 stycken blev det kvar efter att jag hade raderat alla dåliga bloggar jag inte ville läsa längre så nu ska det bli skönt att bara kunna gå in på blogglovin och se alla nya inlägg utan att bahöva gå in på alla bloggar var för sig.
.
Jag är verkligen en riktig blogg lover. Jag har lärt mig så himla myckte av bloggar att jag knappt kan förstå det själv. Jag blir så inspirerad och lär mig nya saker varje dag då jag läser bloggar. 
 

DEMONGRISEN

Min lillebror Elvis ska fara på halloween party på fredag så har har köpt en ny mask. En gris mask som var så häftig att vi var tvugna att gå ut och fota lite med den.Demongrisen hade en livsfarlig motorsåg.Katten Selma blev offer för demongrisens vrede.
Demongrisen satt och lurade i gräset.och helt plötsligt hängde Elvis död över ett skoterstyre.
 

MIN UTRUSTNNG

  
                                
 
 
Detta är vad jag använder mig av då jag fotograferar:
 
Kamera:Canon Eos 1000D
Objektiv Fast: Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM för Canon+ UV filter
Objektiv normalzom: Tamaron AF SP 17-50/2.8 XR Di-ll LD IF för canon +UV filter
Blixt: Canon speedlite 430 EX ll
Fjärrutlösare: Hähnäl Giga T Pro ll
5 i en reflexskärm
Kamera stativ
+ massor av inspiration
 
 
 

RSS 2.0