Ida

Ida är så fin. Jag vill verkligen ta några fler bilder i sol ljus. Det är så kul att redigera dem.
.
Ouch vad snön faller ner för mitt tak.Undrar om jag kan komma mig ut genom dörren nu.

'En dag som inte är som alla andra dagar

Jag har ont i huvudet ,och då menar jag jätteont. Det brukar jag inte ha.

Autofokusen ger upp

.

Jag gillar sånhär gammaldags stil på bilderna iblan.Det känns som att de framkallar någon slags speciell känsla. Det är kul med lite omväxlling från alla kalla,skarpa bilder med hög kontrast.

.

Idag var det en sån vårig dag att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Snön smälte och det var varmt. Daniel och Alexander kom till och med till vassaplan utan jackor och de frös inte änns. Men idag märkte jag också att det verkligen var slut med min autofokus på mitt objektiv. Ska nog lämna in det på lagning nästa gång jag far till Daniel för han ber typ brevid affären där jag köpte den. Idag har jag också kommit på hur jag ska fördela de där 300 poengen som man får välja valfia ämnen i skolan på. Ska välja matte E och fysik B för det är det som krävs om jag skulle vilja bli civilingenjör. Men sen så hade jag typ 100p kvar så då valde jag Webbdesign för att det verkar jättekul.

.

Vi såg också en jätte deprimerande film på teknik människa och samhälle lektionen idag. Den handlade om hur människan påverkat jorden. Filmen heter Home och går att se HÄR. Den var bra för att vara en film de visar i skolan och fick en att tänka till. Men lite långtråkig var den kanske efter ett tag men budskapet var bra. FAst jag tycker att hela filmen hade lite sagan om ringen stuk i sig med tanke på  tanten som pratar. Fast den var inspirerande. JAg kom typ på ved jag ska göra som projektarbeta,vad jag vill jobba med och hur jag vill leva. Hehe :P Har typ tänkte på den ända sedan vi såg filmen.


Tagen av en väldigt duktig fotograf

Jag var nyss inne på Elin Ivemos fotoblogg och råkade klicka mig in på flickr. En sida som jag aldrig använder för jag tycker den är så krånglig. Men jag tänkte iallafall att jag skulle gå in en tjej som jag känners sida för att kolla på hennas vackra bilder och om hon lyckats redigera nån bild sen jag visade henne hur man gjorde. Då såg jag hur hon kände och jag kände skuld på nåt sätt även om jag kan känna likadant som henne ibland. Men sedan då jag läste alla komentarer så blev jag glad. För att de sa verkligen så många fina saker till henne för att stötta henne. Hade själv velat säga en kommentar men jag måste vara inloggad och sånt tjafs så jag kunde inte. Men jag förstår att det måste vara jättekul att lägga upp bilderna på flickr om man får så fin och bra respons på sina bilder. Jag hoppas att det löser sig för henne och att det går bra och att jag får låna bilden som hon har tagit i här ovan. Den var jättefin och hon är jätteduktig på att fota.
.
(Jag tänkte att jag inte skulle lämna ut namn och flickr sida men jag kan göra det om du vill)

Kemi

Just nu så är kemi lektionerna de ovärdaste vi har i skolan. ALLT och då menar jag precis ALLT är repetition. Inte intressant på något sätt. Jag somnar typ på lektionerna för våran lärare pratar ganska slappt så att man somnar typ. Kul att jag tagit kort på min hand igen.

lyckan av snälla busschaufförer

Såhär glad blev jag då jag klev på bussen till Täfteå och busschauffören lät mig åka gratis. Där sparade jag 16kr. Detta är inte första gången jag fått åka gratis då hon har kört. Det har hänt ganska många gånger och man blir lika glad varje gång. Men varför låter hon mig åka gratis och låter de andra betala? Är jag hennes favorit passagerare? Eller är det kanske så att hon låter alla som säger hej när de går in på bussen åka gratis nån gång ibland?
-
Det är ett mysterium som jag aldrig lär få veta. Hon är min favorit buss chaufför iallafall. Men jag har nog tjänat några hundringar på hennes välgörenhet. Det uppskattas nu får jag ju pengar över till att skapa fred i världen och utrota hunden åt alla de stackars barnen i afrika. Det är ju klart att jag investerar i nåt som gör mer skillnad i världen än att köpa biljetter till urkult,eller ? ;)

Finne på rumpan

Tycker att den här rävpälsen som jag ärvt av farmor är ganska äcklig. Ändå så ville jag ha den för att jag har minnen med den. En gång när jag skulle sova hos farmor så hade jag glömt att ta med mitt favorit gosedjur kramis. Jag var jätteledsen för det då jag skulle sova och då kom farmor in med den här räven istället för att muntra upp mig. Jag började förstås gråta ännu mer för det är ju ganska läskigt med en död räv. Men ett roligt minne är det iallafall.


Lite gammaldags och kontrstlöst

Idag när jag och daniel vaknade så sken solen. Jag tyckte att det såg så fint ut att jag ville ta bilder. Jag känner alltid för att göra en massa saker då det är fint väder, saker som jag inte orkar göra då det är mörkt. Tex fota, plantera, städa, baka och en massa andra saker.  ljus är fint.
.
Nu ska jag äta lite brända uppstekta raggmunkar och kolla upp hu jag ska ta mig tillbax till pappa.

Jag blir så arg

Min älskade cykel har blivit överkörd av plogbilen. Jag blir så arg när sånt här händer.Förstår inte hur det gick till den stod ju på våran uteplats inta alls nära vägen. Nu går den inte att cykla på längre. Grr .  Dumskallar borde inte få köra plogbil. Den här är inte det första som har hänt med den här cykeln. Förra året så blev den till och med stulen av nån student fast den var fastlåst i en stolpe!

Eskimå Ida

Det är alltid så roligt att uppdatera här på bloggen då man har massor av foton att visa upp. Därför det ibland blir jättemånga inlägg på en dag.
.
Idag så var det plussgrader och snön smälte litegrann. Gillar då man hör vattnet droppa lite här och var. Det känns bra för då känns det som att varen är påväg fast det är längt kvar. Men imorgon kommer det säkert vara minusgrader och då blir det så halt utomhus. Nu sitter jag och väntar på att Daniel ska komma och redigerar några fler bilder.

Glasögon och död räv

Här är en bild på Ida då jon har på sig solglasögonen och rävpälsen som jag fick ärva av min farmor. Oj nu måste jag verkligen gå på toa. Ciao!

Top modell nästa ?

Idag så tog jag och Ida några bilder på varann ute i sol ljuset. Då kom jag på att jag kanske borde satsa på att bli fotomodell. Ser ni det vackra och sexiga ansikts utrycket på bilden ovan. Jag hade lätt vunnit top modell med det haha ;) (topmodell är för övrigt ett väldigt dåligt brogram enligt mig dom bara snackar skit om varann å bråkar)

Motjus

 


Skugg figurer

När jag tänkte fota Mina nymålade naglar i färgen jag köpte på hm idag så slutade det med att jag tog fram en massa lampor och stökade ner hela mitt rum. Jag försökte ställa in ljuset och ta en massa bilder. Några bra bilder blev det. Ska redigera några av dem snart.
.
Färgen på översta bilden syns kanske inte så bra för den är ganska mörk men jag tycker iallafall att det är en jättefin färg. Det här är förövrigt alla skugg figurer jag kan typ :P
.
Jag och Ida sitter i mitt rum med varsin dator och  äter godis och lyssnar på LP skivor.Ida tyckte tydligen att jag hade jättemånga bra skivor som jag inte änns har hunnit lyssna på . Men vi ska lyssna sönder dom nu iallafall :D

Fantomen

Detta är en bild från en fantomen tidning vi har hemma. Vad har hänt med fantomen egentligen? Finns det fortfarande fantomen  tidningar att köpa i affärerna? Förut så fanns han ju på mjölkpaketen också. Kom ihåg att det blev extra kul att dricka mjölk då fantomen va på paketet. Nu har dom ju bara en tråkig design på mjölk paketen.

.

Som ni kanske märkte så uppdaterade jag inget igår. Det kan bero på att jag lämnade datorn i på skolan igår och sen så missade jag bussen till pappa så att jag hade inte tillgång till någon dator. Men ikväll ska kanske ida komma. Annars så ska jag sitta och mata photoshop. Kanske ta några bilder, rita eller plantera tomater. Så det blir säkert uppdatering ikväll. Nu har vi snart prov i idrott så jag måste träna. Hejdå :)


Created to create

Jag kände mig inte så inspirerad idag.Vet inte vad det kan bero på. Kanske var det för att jag hoppades att vi skulle ha skridskor på idrotten ute i solen. Men sen så blev det teori. Läxorna svämmar över och solen är borta.

Men nu när jag inte har haft någon inspiration så har jag försökt att få det. Då hittade jag den här bloggen LÄNK . Tänk så fina bilder man kan ta.

 

Men nu känns det som att det var jätte längesen jag ritade på riktigt. Det känns lite tråkigt men jag har inte tid. Och då det är mörkt ute helatiden så känner jag inte för det heller. Så vad ska man göra ? Jag får väl se om inspirationen kommer tillbaka snart. Men oftast brukar den komma vid fel tillfällen då man inte har tid att rita.


Peace

 

Jag vet inte vad jag skall skriva och jag har inte nån bild.

Kanske bara för att det inte ska bli så tråkigt tänkte jag att ni kunde titta in här och se världens äckligaste och coolaste monster jag sett. Men man blir typ äcklad direkt man ser dem.LÄNK Jag kan säga att bilderna är ganska sjuka.

 


Daniel i svartvit

Fixade en bild i photoshop nyss men när jag skulle ladda in den så såg jag hur ful den vart så jag lågger in denhär bilden igen fast i svartvitt. Kanska känns lite tråkigt med svartvita bilder men jag får lägga in lite färg gladare imorgon istället :)

.

Nu ska jag sova så att jag får lite sömn. Men det känns ju ganska skönt att jag har sovmorgon imorgon :)

.

Vad gillar ni mest svartvita eller färg glada foton ? :)


Gatukonstnärer

Dessa bilder är gjorda av två gatukonstnärer i Frankrike. Ser ni så otroligt duktiga de var. Jag skulle kunna göra vad som helst för att kunna måla sådär bra. När jag var där så stod jag och studerade hur de målade och vad de använde för tekniker. Tog bilder på deras målningar för att jag skulle kunna titta på dem då jag kom hem och bli inspirerad av dem. På nedre bilden så är det en tjej från skåne som blir av målad. Det tog väldigt långt tid men det blev verkligen jättefint!

56 bilder på ingenting.

Idag så tog jag 56 bilder på ingenting bara för att det var ljust ute då jag slutade skolan. Blev inte precis stolt över dem. Det känns som att bilderna kommer vara ganska tråkiga att kolla på sen. De flesta blir nog raderade tror jag:P Men här har ni iallafall Umeå stadskyrka och en bänk.
.
Ikväll tror jag att jag ska stänga av datorn och göra andra saker än facebook, Photoshop och msn. Känns bra om jag får lite läxor och sånt gjorda. Sen så vill jag spela gitarr och sova tidigt är redan jättetrött.

Varför vakna kl 05.20

Idag hände någonting konstigt. Jag skulle egentligen vakna nästan exakt nu men jag har redan varit uppe i en timme. Vet ni varför ? Jo jag råkade vakna en timme tidigare utan att märka det. Tur att jag upptäckte mitt misstag närjag borstade tänderna spingande till bussen och märkte att våran grannes hus var släckt som alltid brukar va tänt då jag far till skolan. Jag tittade på klockan flera gånger utan att märka mitt misstag. Jag märkte det inte äns då jag väkta pappa och sa att klockan var 6.10. Men undra om det är värt att sova nu? Jag är ju klar för skolan och allt nu. Kanske ska ta en liten lur innan bussen går :P


Hoppas att morgondagen blir en solig dag.

Jag ger upp mitt försök till att räkna matte.Det är bättre att jag är pigg på skolan imorgon istället. Sen så fattade jag typ ingenting så jag måste prata med min mattelärare imorgon.

.

Är det bara jag som tycker att det är tråkigt att gå och lägga sig? För mig så känns det verkligen som slöseri på tid. Jag vill ju vara vaken och göra en massa saker. Men att inte sova på en natt är också slöseri på tid.DÅ är man så trött dagen efter och då blir den dagen förstörd. Jag ska nog läsa Harry potter and the chamber of secrets innan jag somnar. Måste ju komma ikapp Daniel som är inne på tredje boken;) Det va typ längesen Ellen var på stan sådär som förut jag hoppas verkligen att det blir nån skateboard på torsdag. :)


Detta har aldrig hänt förut

Jag fick nyss veta att jag vann en veckans blogg idag. Brukar aldrig vara med på sånna här grejer men jag tänkte att jag skulle prova iallafall. Det funka ju bra för jag vann hihi :D Blev as glad att någon tyckte att den var bra :) Måste typ vara första gången i mitt liv jag faktiskt vunnit något. Tummen upp för det (Y)
Här är Emma Karlssons fina blogg.

Solen lyser och skolan är slut

Man blir så glad då man slutar skolan tidigare och solen är uppe. Då är man också glad att man har kameran med sig. Ja tar nästan bilder varje dag nu. Dom blir mycket gladare och  bättre i sol ljuset. När jag var påväg hem från skolan så träffade jag också på Elina en liten stund och sedan så mötte jag Daniel med flera. Man får verkligen vårkänslor då det är flera pluss grader, solen lyser och snön smälter trots att det bara är januari.

.

Jag längtar också tills vårat piano blir stämt det har inte varit stämt sedan vi köpte det 2004 tror jag. Det är ganska långt tid, inte konstigt att jag slutade spela på det.Det är ju inte kul när det låter förjävligt.


Vad hände med dessa skarpa bilder

 

Ibland så behöver inte bilderna vara skarpa och perfekta. Ibland kan känslan komma via brus och suddighet taget ur verkligheten.


Klotter

Jag köpte en helt ny mattebok i fredags för att jag tänkte satsa på matten. Detta är resultatet av en stund på café station. Tycker klottret blev som ful snyggt det var väldigt väl arbetat iallafall. Inte ofta jag orkar sitta och  klottra på nå fult så länge.
Har iallafall försökt räkna lite ikväll också nu ska jag bli bra.

Ida är snygg

 

Resultatet av de bilderna jag tog då vi var ute på en morgon promenad i sol ljuset. Nu har vi tryckt i oss lite spaghetti och köttfärssås och sitter och smälter det framför datorn.


Ida och Rebecca

Igår så for jag och mötte Ida i stan. Vi åt på subway och sedan gick vi på hemma kväll. Då köpte vi en Ben and Jerrys. På bussen hem så var det reaggie buss chauffören som körde. Han spelar reaggie musik på hög volym i bussen. Det gör så att man blir glad. Tänk om alla busschaufförer skulle göra så. Fast då skulle det ju inte vara nå speciellt med det. Då vi kom hem så fixade vi några filmer vi skulle se. Slutade med att vi låg och snarkade till en andra filmen vi såg.
.
Nu tänker jag och Ida gå ut i solen. Ska ta några bilder också. Ha en bra dag.

Det blev inge ut i solen och fota idag

 

Som ni ser i rubriken så han jag inte fota något ute i solen idag för att jag o Daniel set inte upp förns den hade gått ner igen. Det är så vintern är. Men jag tog lite bilder på gårdagens aktiviteter. Är inte så bra på att fota i mörker måste verkligen lära mig.

-

Jag och Daniel for iallafall in till stan med några trevliga människor. Först så var vi på Donken sen så gick vi till Max sen café station och sen Hammnis. Vi gjorde egentligen inget speciellt satt typ bara och chillade. utanför Hamnmagasinet hade de byggt ett stort snö slott som vi roade oss med ett tag.  Det är det som är på bilderna. Nu har jag iallafall tagit mig hem från Daniel och sitter och väntar på att älskade Idapida ska komma hit. Livet leker ibland :)


Bara för att jag inte tagit nån bild idag

NNu far jag till Daniel <3 Ska fota imorgon medans det är ljust så att ni får se lite nya bilder :) Here bra trevlig älg.

En stor fet semla

 

Tänk vad gott det skulle vara med en stor fet semla just nu. Längtar tills semmel perioden. Kanske borde prova baka egna semlor. Har aldrig gjort det förr.

Glad fredag på er alla!!

 


Läppstift

Jag saknar Ida jättemycket <3 Sen så är jag arg för att min lilla gulleplutt har satt lösenord på sin blogg och jag har inte fått veta det än. Grrr.
.
Det blev inge skateboard idag. Både jag och ellen hade jättemycket läxor.Men jag hade lite otur. Jag fastnade framför datorn. Men jag lärde mig iallafall jättemycket om HTML koden. Så nu har jag fixat lite mer på bloggdesignen. Märker ni någon skillnad? Det är inte så stora förändringar men det gör ganska mycket i sin helhet.Undefär som att sätta upp lister i ett nyrenoverat rum. Det är inte föränn listerna är uppe som rummet känns färdigt. NU ska jag iallafall läsa på min svenska bok så att jag får någonting gjort idag.
.
Lyckan av att höra hela klassen jubla då vi fick reda på att morgondagens första lektion blev inställd så att vi får en till sovmorgon.

Mjukt för öronen

Tanken är att jag ska lyssna på musik då jag har dessa lurar på mig. Men alltid så glömmer jag att sätta på musiken. Men det är som lite skönt för öronen. Som mjuka små öronpuffar. Då gör det ingenting att man glömmer sätta på musiken. Men ibland blir man arg för att man ville ju egentligen lyssna på musik.

Det är just det som har hänt nu. Kanske borde sätta på musiken.
.

Kanske är det bara för att världen är vacker

Igår lämnade jag datorn på skolan därför ingen mer uppdatering. Det var bra för då fick jag tid att göra lite läxa.Jag gillar speeden på våra lektioner nu efter jul. Det är stressigt lite konstigt att jag gillar det men det känns som att man får nånting gjort .
.
Ikväll ska jag ju åka skateboard, de skulle egentligen bygga om alla ramperna å sånt men de sköt upp det . Ska se om jag klarar att göra sånt där tjolahopp grejs i rampen. Har aldrig klarat det och jag har glömt vad det heter. Man känner sig så bra då man klarar saker.
.
Bra dag och det är sol ute. Fast när jag kommer ut från skolan så är det mörkt igen. Vintern suger.

Nya stjärntecken

så här fint var det utanför mitt fönster då jag vaknade idag:)
Tydligen så har jordens axel ändrat position så att stjärntecnen har ändrats. Jag som tidigare varit vattuman har tydligen blivigt stenbock för att jag fyller år den 2 februari. Men innerst inne kommer jag alltid att var en vattuman.
Här är de nya datumen för stjärntecknen:

 

Stenbocken: 20 jan - feb 15

Vattumannen: 16 feb - 10 mars

Fiskarna: 11 mars - 17 april

Väduren: 18 april - 12 maj

Oxen: 13 maj - 20 juni

Tvillingarna: 21 juni - 19 juli

Kräftan: 20 juli - 9 aug

Lejon: 10 aug - 15 sept

Jungfrun: 16 sept - 29 okt

Vågen: 30 okt - 22 nov

Skorpionen: 23 - 28 nov

Ormbäraren: 29 nov - 16 dec

Skytten: 17 dec - 19 jan

Källa


Än är det långt kvar på underbaraclara

Denna teckning har legat på is ett tag nu. Hoppas att jag tar mig tiden att göra klart den. Men jag tänkte att ni iallafall kunde få se vad jag gjort hittils. Oj vad jag blev sugen på att rita helt plötsligt :)


Konståkning med raggar boots

Idag så gick det upp för mig att det är något fel på mitt knä.


Sovmorgon till kl 12

Idag efter skolan så somnade jag och sov jättelänge. Fattar inte att jag va så trött. Kanske är det för att jag är så kall? Det har inte varit en hård dag idag direkt. Slutade typ en timme tidigare för jag skulle fara till sjukgymnasten för att jag har ont i ryggen.
.
Jag är verkligen less på att ta bilder i vintemörkret. Kanske därför jag mest redigerat gamla bilder från i sommras på sista tiden. Har nästan inte tagit några bilder den här veckan. Inte förra veckan heller för den delen. Men imorgon ha jag ju sovmorgon till kl 12 så då kan jag ju ta lite bilder då det är ljust om jag vill.  '
.
Förövrigt så är bilden tagen av min kompis Ellen. Fast jag har ju såklart redigerat den lite .

Gitarren är stämd

Den här kvällen har varit mycket effecktiv. Har städat mitt rum och kopplat in mina högtalare på datorn som jag har varit utan jättelänge. Jag har ju också tappat bort min gitarr stämmare så nu när ljudet funkade igen så provade jag att stämma efter datorn för första gången genom att höra på tonerna och sedan härma och det gick hganska bra. Men hör ju att det inte blev perfekt men jag orkar inte fixa det nu för nu ska jag spela. Det va typ ganska längesen för jag hade råkat göra min gitarr ganska ostämd förra gången jag försökte stämma den och då gick det inte att spela på den för det lät så hemskt.
.
Eftersom att jag inte haft nå ljud på datorn har jag lyssnat jättemycket på min LP skivor.Jag tror att jag kommer fortsätta lyssna på LP Skivorna för det är mycket bättre ljud än på datorn. Det kan ju kanske bero på att jag har värsta mastiga högtalarna till LP spalaren men endå :P
.
Dessa låtar har jag på LP som jag tycker är riktigt bra. Hade aldrig lyssnat på dem förut. (och ja ELllen det var dessa jag försökte komma på namnet på)

Billys PANNKAKOR!

Detta var dagens middag. Billys PANNKAKOR. Ni skall veta hur förvånad jag blev då jag tog fram dem tidigare i veckan och upptäckte att det var pannkakor när jag alltid trott det det var pizzor i dem. Åt den med äppelmos idag. Den var ganska god fast de snålade lite på sylten sen så är ju hemlagat alltid godast. Men den med choklad smaka rent av bajs då jag smakade den tidigare i veckan. Den gick typ inte å äta fy å fan för den säger jag bara.

.

Känns som att man börjar bli ganska blogg beroende då man börjar fota sin mat.


Man blir så glad.

Man blir så glad då folk faktiskt vill vara med på bilder. Det har blivit ett jädrarns tjoller me å få bilder på folk nuför tiden. Det så kallade kamerafjortis syndromet. Det är nästan som att det smittar av sig. Om en börjar springa omkring och gömma sig för kameran så börjar resten att också göra det. Men här han ni två killar från min klass som då inte är rädd för att stå framför kameran. Sånt blir man glad av.
.
Det känns som att vår terminen kommer att bli riktigt bra. Nytt schema, nya lokaler och nya lärare. Toppen!

Jan banan gick på stan köpte sig en julegran

Att sova är slöseri på tid. Fast om vi inte skulle få sova så skulle vi inte drömma.

.

Jag gillar att drömma konstiga drömmar, sånna som man skrattar åt då man vaknar. Ibland så är det så verkliga att man inte kan skilja på om det är dröm eller verklighet. Det hände mig då jag var i thailand en gång. Vet fortfarande inte om jag drömde eller om det var verkligt. Fast jag hoppas att det vara en dröm annars hade det varit pinsamt.God natt.

.

Lite random inlägg men egentligen så ville jag bara visa att vi har bananer hemma och att jag tänker äta upp dom.


Rödhårig?

 

Ser ni så rödhårig jag var för 1,5 år sedan. Haha den nedre minen är den ultimata grimagen.
.
Imorgon så äre skola och nytt schema !!! Det innebär att vi får börja med en massa nya ämnen. Bla Kemi och fysik å ingenjör ämnen. Faktiskt så peppar jag kemi och fysik har typ saknat det nu när vi inte har haft det på jättelånge. Sen så äre ju skridsko sesong nu på idrotten!! Man blir glad ibland:)

Budapest 2009

Dessa bilder är tagna då jag just hade fått min kamera och fortfarande körde på auto. Många av bilderna är riktigt hemska eftersom att auto nästan alltid använder blixt även då det egentligen inte behövs. Nu för tiden så kör jag alltid på manuell för att det blir mycket bättre bilder då. Men alla bilder behöver ju inte vara fina det viktigaste är nästan att spara minnena på bild men det är ju förståss ett plus om bilderna blir fina också.
.
Dagen har typ tillbringats med att försöka bygga en låda till LP skivorna fast den blev inte så bra men den är funktionell iallafall. :) Nu ska jag gå och plocka in disken i vår trasiga diskmaskin.

Man kan inte misslyckas

Att ta sånna här bilder är inte svårt. Alla solnedgångar är fina därför folk gillar att fota dem. Det går nästan inte att misslyckas med att få en sån här bild för man tycker hur som helst att den är fin. Klart man kan ta mer lyckade bilder ibland fast de flesta blir endå bra.
.
Den här bilden är tagen vi nydala som är en sjö där jag bor. Hade grillkväll där med några vänner. Var en riktigt trevlig kväll, saknar sommarn.
.
Hoppas verkligen att det blir sol imorgon för jag tänker sova nu så att jag kan gå upp tidigt imorrn :)
Fast jag ska först fortsätta se det regenar köttbullar med Elvis.

Om ni gillar denna blogg

så kan ni alltid följa via blogglovin :) Följ min blogg med bloglovin

 


Det finns alltid flera sidor av en bild

Dom är likadana fast ändå olika. Jag gillar den varma känslan och den inte så stora kontrasten på den övre bilden. Det får den att se lite mer gammal ut. Den ger bilden en annan sorts karaktär. Den nedre bilden är lite kallare men också fin. Vilken gillar ni bäst ?

Dagen började väldigt bra idag. Vaknade tidigt gick på morgon promenad med Daniel och insåg att det inte var några moln på himmelen trots att inte solen gått upp än. Därav den isande kylan på -24 grader. När solen hade gått upp så gick vi ut en gång till. Det är då man riktigt inser hur fin vintern egentligen är och jag grämte mig över att jag hade kameran hos pappa. Dock så försvann dessa känslor då jag skulle åka buss till pappa och bar på en 100kg tung väska fram till busshållplatsen för att inse att bussen jag tänkte ta endast går på sommarlovet. Det blev 1h i isande kyla och jag bestämde mig för att jag hatade vintern och den störda personen som gjort busstid tabellen.


Lär dig photoshop med mera

Favorit i repris
.
Eftersom att jag inte har något speiellt att skriva idag så tänkte jag tipsa er lite om hur man lär sig använda photoshop för att jag vet att många av er som läser undrar hur man gör. Jag tänker själv inte  göra nån tutorial just nu men jag tänker tipsa er om några olika sätt att lära sig photoshop på via internet.
.
Då jag började lära mig photoshop så var den första sidan jag kollade på You Tube där finns det många hemskt bra videos då de visar hur man gör olika saker i photoshop. Detta var något jag höll på med ganska länge tills jag började förstå mer och mer. Nu på senare tid har jag också hittat en massa andra bra sidor som man kan lära sig photoshop på.
En jättebra sida där de visar steg för steg hur du använder photoshop.
.
En sida där du kan välja vad du vill lära dig om.  Tex Illustrator, Photoshop, Html, Java mm.
En sida där det visar ritade och designade bilder i 2D och 3D men också en massa tutorials för olika program.
.
photoshop tutorials på svenska.
Men allt handlar inte bara om att lära sig photoshops alla verktyg och funktioner man måste ju också veta hur man vill få sin bild i slutändan, hur det man skapat skall bli. Därför så måste man också titta på en massa bilder för inspiration. tex
  • Weheartit Där du kan få en massa inspiration med fina och kreativa bilder.
  • Har också hör att flickr är en väldigt bra sida men jag tycker att det går för segt att bläddra på den och sen så fattar jag inte sidan så jag brukar inte kolla där nåt.
Men det viktigaste måte nog vara att öva,öva,öva. Lycka till !

Emelie

Ikväll så var jag och ellen och såg himlen är oskyldigt blå på bio med denna tjej. Har inte träffat henne på jätte länge så därför försökte jag redigera en jättegammal bild på henne men jag kan konstatera att den inte blev bra. Är så trött men jag tänkte att det hade varit slöseri på tid om jag suttit och redigerat bilden i onödan så jag tänkte lägga upp den här endå. Trots att den inte blev som den skulle. Jag kan lugnt säga att den blev bättre än originalet i allafall :)
.
Kan iallafall berätta att filmen var väldigt bra, vi var nästan ensamma i salongen och Joel jobbade inte där idag. Ha en trevlig natt, det ska jag ha trots sömnbristen jag kommer få.

Rosie Hardy

Dessa bilder är tagna av en jätteduktig fotograf som heter Roisie Hardy. Upptäckte henne för ungefär ett år sedan och jag blev väldigt inspirerad av hennes härliga bilder. Tänkte att jag kunde tipsa lite om henne så att ni också får se hennes fantastiska verk. Ni kan hitta fler bilder hon har tagit här.


Skuggan av ljuset

Detta måste verkligen ha varit den finaste kvällen på hela frankrike resan. Den här bilden räcker inte till för hur vackert det var att ha alla samlade på stranden i den korta regnskuren samtidigt som solen gick ner. Underbart. Har nog visat denna bild förut men nu har den en annan redigering :)
Me

Kanske äre bara för att det är första skoldagen

Dagen i meningar:
Kom en timme för tidigt till skolan.
För mycket folk på skolan.
Ventilationen fungerade inte så man fick ont i huvet.
Överlycklig på Svets lektionen.
Träffade Daniel en liten stund.
Följde palt hem för att hämta min cykel.
Det var iskallt att cykla i snöstorm.
Jag och Elvis baka kakor som blev fel.
-
Rebecca slösat resten av sin kväll på dator.
-
Snipp snapp slut så var denna dagen slut.

Å dag, denna ljuvliga första skoldag

Bara för att det var den första skoldagen idag så tänkte jag roa er med denna otroligt intressanta katt. Eller intressant och intressant. Katter är fina och roliga att ta kort på men själv så finner jag inte kattbilder väldigt intressanta. Katter ser oftast likadana ut vilken dag det än är. Samma sak med blommor. Det kan vara fint ibland men att ha allt för många bilder på dem är tråkigt . Katter vill man gosa och mysa med det är mycket roligare än att sitta och stirra på dem på kort. MEN ibland så gillar jag det, detta bara en åsikt.
.
.Här har ni iallafall en bild på min underbara katt (som egentligen tillhör min lillebror) Han heter Tiger för er som är intresserade.


Spontana saker

Att göra spontana saker är något jag verkligen gillar. Som förra veckan då jag och Ellen gick in på OBS (ja det kommer alltid heta obs för mig trots att de bytt till coop forum) Men hur som helst vi gick in dit och kom ut med världens konstigaste frukt. En Honungs Pomelo. Den var stor som en honungsmelon om inte större och inuti såg det ut som en grapefrukt fast den smakade mycket mildare. Men den var också mycket torr och den var inte så jättegod. Men det var en rolig upplevelse iallafall.

Läsk

Jag har aldrig riktigt tyckt om läsk. För mig är det något man bara dricker för att det finns. Men jag brukar aldrig köpa det själv. Har ni tänkt på hur coca cola smakar egentligen när ni dricker det. Det är typ egentligen bara allt socker som gör att man tycker det smakar gott.  Fast om jag måste välja vilken läsk som är godast så är det trocadero eller portello. Fast jag dricker heldre juce, saft eller iste. Mycket socker i det med men så mycket godare!

Trevliga stunder

Själv så gillar jag  att se före och efter bilder för att då får man se att alla bilder inte måste vara helt perfakta från början för att det ska bli fina.Därför visar jag er dem.
Idag fick man se solen ett tag iallafall. Det var fint. Jag tror att jag ska göra en ny lamp skärm till min lampa. Om det går för när jag ville göra det på slöjden i mellanstadiet så sa hon att det inte gick. Men allt går bara man vill. Blir så trött på alla som tror att allt måste vara efter ett speciellt mönster och inte kan förstå att det finns andra sätt också.

Leonard Cohen

Sitter i mitt rum och lyssnar på LP skivor. Just nu spelas Leonard Cohen har aldrig riktigt lyssnat på han förr men han var mycket bra.  Jag har typ miljoner bilder på min dator. Har suttit och kollat igenom en massa gamla som jag kan redigera. Sen så måste jag också rensa och omorganiesera dem så att jag kan föra in dem på cd skivor och sen så vill jag ramkalla några av dem. Det vore ju verkligen inte kul om datorn går sönder och tar med sig alla bilder.
Att ha framkallade bilder är som att ha LP skivor.

Ett år

Jag kom nyss på att jag glömde gratta bloggen igår för att den fyllde ett år. Ett år har gått ganska snabbt det känns som att det var igår jag gjorde mitt första inlägg. Det var också då jag började fota på riktigt. Är glad att jag startade bloggen. Den har verkligen hjälpt mig att utveckla mina foto kunskaper.
Ni får gärna komentera och tipsa mig om vad ni vill ha mer av. :)

Han är arg

Därför jag längtar till sommarn.
Solen Är uppe länge.
Sommarlov
fåglarnas kvitter
Lukten av gräs
Ljuva sommar nätter
Korta sommar regn
Glass i stora lass
Uteliggare i 3dagar
Sova i tält
Sova överallt
inga kläder
Cykla
Jordgubbar
Rabarber kräm
Därför vill jag att vintern ska ta slut:
Snö i skorna
Snö i byxor
Snö överallt
Allt är dött
Man vill sova helatiden
Man halkar och slår ihjäl sig
man fryser ihjäl
Djur dör ute i skogen
Tårna svartnar och trillar av
Katter jamar utanför dörr och vill in
Fingrar fryser
För kallt för att vara ute
För mörkt för att vakna
För trött för att sova

faces

Minnen. Kanske dags att kolla in hennes blogg.

Jag suger på skateboard så äre bara

Tyvärr så har det varit ganska låg uppdatering för att jag har varit hos Daniel och sedan för att jag varit hos mormor och morfar. Men nu uppdaterar jag ju så ingen skada skedd. Jag är typ frisk nu, har vänt tillbaka dygnet och snart kommer Daniel.  Livet är på topp säger jag bara.
Förutom mina skateboard missöden igår. Tråkigt nog så far jag nog inte dit idag. Det kändes helt enkelt mer värt att vara med Daniel än att ramla från ramperna och känna mig almänt dålig.
.

Kurrande mjuka små katter

Katter måste verkligen vara världens mysigaste djur. Jag skulle göra vad som helst för att hålla en av mina gosiga små katter i knäet just nu. Gud så mysigt.
Mår bättre idag men jag är fortfarande sjuk. Tror ska gå ner och baka lite kladdkaka tror jag. Baka är en sorts terapi , eller nåt borde göra det oftare. Eller borde jag rita nåt ? Kanske var en idé. Ska först se om jag hittar lite inspiration på internet. Det är oftast så jag brukar göra då jag vill rita. Det är alltid så svårt att bestämma sig om vad man ska rita.
.
Som ni ser så har jag lagt till kategori knappar där uppe i headern tycker att det blev ganska bra men jag ska ändra dem lite mer fast det orkar jag nog inte göra nu.

Solen vart tog du vägen ?

Det känns verkligen som att jag inte sett solen på flera månader. Kanske för att jag sovit tills det hunnit bli mörkt igen. Det är inte lika kul att ta bilder i mörker. Jag längtar tills det blir sommar och solen är uppe helat nätterna. Då är det också mycket enklare att stiga upp på morgonen. Oftast så brukar jag tycka att det är lite mysigt då det är mörkt och kallt med en massa snö men nu är jag less. Ska iallafall försöka vända tillbaka dygnet så att jag får se lite ljus. Har endå inte så mycket annat för mig då jag är sjuk förutom att se på film och äta apelsiner. Film och apelsiner är inte så dåligt egentligen men att vara sjuk är hemskt.
.
Jag längtar verkligen efter att vakna upp på morgonen av att solen skiner in genom förnstret. Dom sista degarna innan sommarlovet så kliver jag ibland upp tidigare innan jag  far till skolan och äter frukost ute i hammocken.Det är livs kvalité.

Så här känner jag mig just nu

Den här förkylningen jag har fått nu är konstig. Jag nyser typ helatiden. Trodde typ att jag blivit allergisk i vanliga fall brukar man ju hosta då man är sjuk. Men nysa är ju skönare än att hosta. Fast det är jättejobbigt då man vill nysa fast det inte går. För mig så brukar det hjälpa om jag tittar upp mot nåt ljust fönster eller en lampa eller nåt. Det kanske låter konstigt men det hjälper iallafall för mig .^^

Shutter island med Leonardo DiCaprio

.
Idag efter att jag, Ellen och Natalie varit på stan så insåg jag och Ellen att Bräntberget var stängt. Därför blev det ingen skidåkning idag. Men vi kanske far på fredag istället. Vi hoppas på att Emelie också följer med eftersom att vi saknar henne och att hon borde höra av sig lite oftare.
.
Men istället för att sitta och deppa över våra ogenomförliga planer så såg jag och ellen på film. Vi såg Shutter Island. Den var verkligen jättebra, den bästa filmen jag sett på länge. Jag vet inte om ni är intresserade av en recention av filmen eller nåt men jag tänker iallafall inte skriva en. Google it !
Då Ellen farit hem så såg jag en till film vid namn Inception också med Leonardo di caprio i huvud rollen. Den var också bra. Fast inte riktigt något speciellt. Leonardo di caprio brukar typ alltid vara med i bra filmer.  Iallafall alla de jag har sett.
Tex. Titanic, The Aviator, The departed, Blood Diamond, Shutter island och Insception är de filmerna jag har sett som han har medverkat i. Alla har varit otroligt bra.
.
Ja här tog mitt film inlägg slut jag känner mig sjuk och kanske ska se en till film bara för att jag kan. Jag och Ida hittade en massa filmer vi kunde se då vi var inne på hemmakväll och skrev ner alla de filmerna vi ville se. Kändes lite fult att stå där och skriva ner dom men vad gör man inte för att få se lite film ?

Före och efter

Idag så bär det av mot stan med Ellen sedan bilr det att åka skidor på bräntberget. Det blir kul fast jag känner mig ju lite sjuk.Fast jag får väl ta det lite lugnt.
.
Jag hoppas att ni blir inspirerad av vad man kan göra i photoshop av en ganska tråkig bild. Resultatet kanske inte blev enastående men det blev iallafall bättre än orginalet och det är ju det som räknas.Det var ju trots allt bara en enkel redigering. Men nu måste jag nog hoppas in i duschen så att jag är ren och fin då jag ska vara med Ellen.

Detta inlägg är tillägnat till Emelie

.
Idag så har jag bakat Havreflarn. Tror att det är den godast kakan jag vet. Det är väldigt lätt att göra och det finns säkert 1000 recept på dem på internet men jag tänkte lägga upp att recept som jag brukar använda. Lat som jag är så orkade jag inte skriva av receptet så jag fotade det istället men jag hoppas att ni ser vad det står endå trots lite suddiludd.
.
Nu ska jag lägga mig å se film så jag är pigg imorgon då jag ska vara med Ellen.
.

Nu har jag gått och blivit förkyld

Före och efter
Detta måste vara den skyldige. Undra vad han smider för ondskefulla planer.

De två senaste dygnen har jag och Ida verkligen sett en massa filmer. Det är sånt men ska göra på jullovet. Se film, äta apelsiner och sova.
.
Filmer vi har sett:
.
*You again
*Sementry junktion
*Angels and demons
*An edukation
*Alice in the wonderland
*Scott Pilgrim vs the world

Jag kan säga att filmerna i överlag var bra bortsett från Scott Pilgrim vs the world. Som enligt mitt tycker var alldeles för konstig, påhittad och oseriös. Det var typ en blandning mellan en serie, dataspel och film. Det blev för mycket helt enkelt.

Le framför kameran

Detta är en liten del av alla de bilder jag tog på nyår redigerade lite enkelt. Här så ser man alla miner folk gjorde under kvällen, lite bråttning i snön och tvättning i maskin. Ida ligger och sover i min säng just nu och det borde jag också göra. Så jag säger väl god natt då.
.
Sen så måste jag bara tillägga att Ida tog med sig min älskade kamera sladd idag. Hade glömt den hos henne. :D Ida är verkligen bäst!!

Detta är en skam för mänskligheten

Om jag får säga min åsikt om denna typ av bilder så måste jag säga att jag jag tycker att den är osmaklig, ut tjatad och oinspirerande. Det är så många som far till studion och tar exakt sånna här bilder. Ljus sättningen kanske är fin men att de ska ligga på en glas skiva och ha armarna på ett konstigt onaturligt sätt känns bara osmakligt. Kanske det är dags för studion att komma på lite nya ideér?

Det värsta som skulle kunnat hända har hänt!

Jag har tappat bort min kamerasladd! Tyvärr så kan jag inte ladda in några bilder från igår,den sista dagen på året. Tror att jag skall fira detta missöde med att se sagan om ringen som jag inte sett på riktigt förut.
.
Jag kan iallafall säga att det var en lyckad kväll  med pizza, vänner, fotografering, tvättmaskiner och sist men inte minst vackra fyrverkerier. Jag och Ellen dansade till dansbands musik, gömde oss i tvättmaskiner och åt färsk ananas. Jag lärde mig en ny inställning på kameran för att få lite finare kvälls bilder och att jag inte behöver vara rädd för att använda blixten. Året kunde minst sagt inte ha börjat bättre.
.

RSS 2.0